Air Montenegro nosilac IATA koda

Iz nacionalnog avio-prevoznika ističu da je članstvo u IATA od izuzetne važnosti, jer utiče na unapređenje komercijalne saradnje sa drugim avio-kompanijama, te omogućava potpisivanje code share ugovora i drugih sporazuma na međunarodnom nivou

5661 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Nacionalna avio-kompanija Air Montenegro je ovog mjeseca postala član IATA (International Air Traffic Association) Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj, saopšteno je iz tog preduzeća.

"Osim 306 aviokompanija (u ovom trenutku), članice IATA su i turističke agencije koje se bave prodajom avio karata. Air Montenegro je dobio dvoslovni kod, tzv. designator code, oznaku kompanije “4O”, i trobrojni kod “400”, kojim će se označavati avio karte", navodi se u saopštenju.

Ističu da je članstvo u IATA za nacionalnog avio-prevoznika od izuzetne važnosti, jer to utiče na unapređenje komercijalne saradnje sa drugim avio-kompanijama, te omogućava potpisivanje code share ugovora i drugih sporazuma na međunarodnom nivou.

"Air Montenegro ostaje posvećen kontinuiranom unapređenju svog poslovanja, primjenjujući najviše avio standarde uz bezbjednost putnika i kvalitet usluge na prvom mjestu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: