"Prihodi Budvanske rivijere za sedam mjeseci 2.200.000 eura veći nego za isti period 2019. godine"

Predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović obišli su turističko naselje "Slovenska plaža" gdje su se sastali sa rukovodstvom HG Budvanska rivijera AD

6540 pregleda 12 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Osnovni prihodi Hotelske grupe (HG) "Budvanska rivijera" za sedam mjeseci ove godine su za 2.200.000 eura veći nego za isti period 2019. godine, što je, povećanje od 22%.

To su kako kazali iz Vlade Crne Gore saopšteno iz "Budvanske rivijere" tokom posjete premijera Dritana Abazovića i i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića toj kompaniji.

U saopštenju se navodi da su Abazović i Đurović obišli turističko naselje "Slovenska plaža" gdje su se sastali sa rukovodstvom HG Budvanska rivijera AD predsjednikom Odbora direktora Mijomirom Pejovićem, izvršnim direktorom Jovanom Gregovićem i direktoricom TN "Slovenska plaža" - koordinatorkom hotelijerstva HGBR Vesnom Vujović.

Iz vlade su kazali da je Abazović istakao značaj odgovornog upravljanja državnim preduzećima jer je, kako je kazao, to ono što se očekuje od upravljačkih struktura koje imenuje Vlada.

"Na svim nivoima moramo imati odgovoran odnos prema državnoj imovini. To je osnovni preduslov da raskinemo sa lošom praksom minulih vremena i krenemo naprijed punim jedrima", istakao je on.

U tom kontekstu rukovodstvo ove državne kompanije informisalo je premijera o rezultatima ističući da su prihodi od aranžmana za prvih 10 dana avgusta za 340.000 eura odnosno 22% veći u odnosu na isti period 2019. godine, dok su prihodi od aranžmana u julu mjesecu veći za 609.000 eura, odnosno 15% više nego 2019.

"Iz kompanije su kazali da su za sedam mjeseci ove godine osnovni prihodi za 2.200.000 eura veći nego za isti period 2019. godine, što je, kako su istakli, povećanje od 22%. Oni su premijera i ministra informisali o aktivnostima koje realizuju na planu razvoja kompanije i predstavili postojeću ponudu sa akcentom na ono što ove sezone nudi TN Slovenska plaža", piše u saopštenju.

Iz Vlade su rekli i da je Abazović izrazio zadovoljstvo posjetom ovom turističkom naselju u vlasništvu Budvanske rivijere i istakao da se dobri rezultati poslovanja vide i golim okom.

"Drago mi je da i podaci koje ste saopštili to potvrđuju. Siguran sam da će novi infrastrukturni projekti poput žičare Kotor-Lovćen i početak gradnje bulevara Tivat-Jaz dati dodati podsticaj za još bolje turističke bilanse. Crnogorski turizam je na pravom putu", zaključio je on.

U saopštenju piše i da je na sastanku bilo riječi o budućim planovima za razvoj kompanije, te da je iskazana spremnost da se u saradnji sa Vladom Crne Gore u narednom periodu doprinese daljem unaprjeđenju poslovanja i ukupnih rezultata ove državne kompanije.

Bonus video: