"Letovi kasnili zbog udara ptice u motor aviona"

Oglasili se iz nacionalne avio-kompanije

10899 pregleda 72 reakcija 11 komentar(a)
Foto: Air Montenegro
Foto: Air Montenegro

Kompanija "ToMontenegro" oglasila se zvanično povodom jučerašnjeg kašnjenja leta na liniji Tivat - Istanbul, koje je trajalo gotovo devet sati.

Takođe, juče je kasnio i dolazni let nacionalnog avio-prevoznika iz Istanbula za Tivat, koji je bio planiran za 11:10 časova, a avion je sletio u 19:30.

Pojasnili su da je avion bio povučen iz saobraćaja nakon što je ptica udarila u motor, dodavši da se radi o čestoj pojavi u avijaciji.

"Na letu Air Montenegra Tivat - Istanbul u nedjelju ujutro ptica je udarila u motor iznajmljenog aviona koji je zbog toga povučen iz saobraćaja na nekoliko sati, a zbog čega je došlo do kašnjenja na par linija nacionalne aviokompanije. Odmah je brzom reakcijom tehnike, urađena tehnička procjena kvara nakon udara ptice te se odmah pristupilo zamjeni komponenti i kvar je ubrzo saniran, nakon čega je avion vraćen u saobraćaj", navodi se u saopštenju.

Kazali su da su nacionalnom avio-prevozniku sigurnost i bezbjednost putnika na prvom mjestu, te da su "svi putnici na letovima sa kašnjenjem adekvatno zbrinuti na aerodromu".

Bonus video: