TO Tivat objavila novi javni poziv za sufinansiranje projekata valorizacije lokalne kulturne baštine

Biće podijeljeno nešto više od 40 hiljada eura

1794 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Tivat objavila je juče javni poziv za učešće u postupku raspodjele sredstava za odabir projekta valorizacije kulturne baštine koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara na teritoriji opštine Tivat.

Ukupna raspoloživa finansijska sredstva iznose 40.394 eura namjenski za to opredijeljenih iz ukupnog iznosa naplaćenog lani na ime boravišne takse u Tivtu, a shodno članu 8 Zakona o boravišnoj taksi.

"Sredstva su namijenjena projektima koje su nadležna stručna i pravna tijela u skladu sa Zakonom o zaštiti kulturnih dobara odobrila kao projekte valorizacije, rekonstrukcije, konzervacije i restauracije te projekte istraživanja, prezentacije i promocije kulturnih dobara na području opštine Tivat", saopšteno je tim povodom iz TO Tivat.

Napomenuli su da pravo podnošenja zahtjeva po javnom pozivu imaju: javne ustanove za zaštitu kulturnih dobara koju je osnovala država ili opština za obavljanje konzervatorske, muzejske, bibliotečke, arhivske ili kinotečke djelatnosti; nevladine organizacije, druge asocijacije i udruženja; pravna i fizička lica shodno Zakonu o zaštiti kulturnih dobara.

Rok za prijavu na javni poziv je 30 dana od dana njegovog objavljivanja, dok je rok za realizaciju projekata koji budu odabrani za finasiranje 1. maj 2024.godine.

Bonus video: