Do kraja godine biće uloženo milion eura u asfaltiranje ulica Tivta

Slijedi raspisivanje još jednog tendera Opštine Tivat za radove na saobraćajnoj infrastrukturi

2078 pregleda 3 komentar(a)
Tivat, Foto: Opština Tivat
Tivat, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat će ove godine uložiti ukupno oko million eura u radove na adaptaciji i modernizaciji postojeće saobraćajne infrastrukture.

Saopšteno je to juče iz lokalne uprave Tivta uz napomenu da je krajem maja okončana tenderska procedura i potpisan ugovor vrijedan 443.945 eura sa ponuđačem "Asfalt-beton gradnja" doo iz Podgorice.

Shodno ovom ugovoru, u junu su vršeni radovi na asfaltiranju i adaptaciji ulica na lokacijama u Gošićima i Novom naselju u Radovićima.

U ove svrhe utrošeno je oko 195.000 eura, što je nešto manje od polovine ukupnog iznosa.

"Za septembar, po isteku zabrane izvođenja građevinskih radova na teritoriji Opštine Tivat, planiramo dalje aktivnosti. Novim slojem asfalta ćemo prekriti ulice na Seljanovu, u Mažini, Marićima, Dumidranu, Donjoj Lastvi, Gradiošnici…", najavio je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

Narednih dana, kako navode iz Direkcije, biće raspisan još jedan tender za odabir izvođača dodatnih radova na asfaltiranju ulica u Tivtu, a procjenjena vrijednost radova je oko 500.000 eura.

Po zasebnom tenderu već su izvršeni radovi na sanaciji potpornog zida i djelovima ulica u Kostićima, u vrijednosti od 15.000 eura.

Ovih dana izvršeno je asfaltiranje dionice puta MR1 – Topliš, prema Bigovi, a vrijednost radova je 45.000 eura.

Bonus video: