EPCG pomaže Institut "Dr Simo Milošević" sa 600.000 eura

Pozajmica je namijenjena za isplatu dvije zarade zaposlenima u Institutu

14422 pregleda 51 reakcija 39 komentar(a)
Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu, Foto: Slavica Kosić
Institut "Dr Simo Milošević" u Igalu, Foto: Slavica Kosić

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) odobrio je pozajmicu u iznosu od 600 hiljada eura Fondu za zdravstveno osiguranje, koja će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Dr Simo Milošević“.

Izvršni direktor EPCG-a Nikola Rovčanin kazao je za RTHN da je inicijativu pokrenuo predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, nakon čega je upućen zvaničan dopis i iz Instituta. Predlog je proslijeđen Odboru direktora EPCG-a, koji je dao saglasnost za pozajmicu.

"To bi bila pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rješavanje problema u Institutu Igalo sa nekim kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji i kao državna kompanija da pomogne državi u rješavanju tog problema", kazao je Rovčanin, kako prenosi portal RTHN-a.

Novac još nije uplaćen na račun Fonda za zdravstveno osiguranje, a kako objašnjava Rovčanin, saglasnost na ugovor o pozajmici mora dati i Ministarstvo finansija.

"Primjerci nacrta Ugovora o zajmu su proslijeđeni Fondu za zdravstveno osiguranje i Ministarstvu finansija. Nakon njihovog sagledavanja i potpisivanja, ja ću takođe ugovor potpisati i odmah sutra dan taj će novac biti uplaćen Fondu za zdravstveno osiguranje", objasnio je Rovčanin.

Ističe da, što se tiče Elektroprivrede, novac može biti odmah uplaćen jer imaju punopravanu odluku za pozajmicu.

"Čuo sam se i danas sa predsjednikom Katićem koji u komunikaciji sa Fondom i Ministarstvom radi sve da se što prije ugovor potpiše i novac uplati," rekao je Rovčanin.

Ponavlja da će novac biti uplaćen čim potpise na ugovor stave direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Vuk Kadić i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Pozajmica je namijenjena za isplatu dvije zarade zaposlenima u Institutu Igalo.

Bonus video: