Krvavac: Mi smo ostavili više od 400 miliona eura, a Abazović praznu kasu

"Svi 'rekordi' Abazovićeve Vlade dovoljni su samo za praznu državnu kasu koja će sačekati novog premijera", kazao je funkcioner PES-a i bivši državni sekretar

22004 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Krvavac, Foto: Boris Pejović
Krvavac, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Branko Krvavac kazao je da je 42. Vlada, u kojoj je bio državni sekretar u resoru finansija, ostavila više od 400 miliona eura u trezoru, a da će, zahvaljujući Vladi na čelu sa Dritanom Abazovićem, novog premijera po stupanju na dužnost sačekati prazna državna kasa.

Krvavac je odgovorio Abazoviću, koji je danas kazao da se aktuelna Vlada "najmanje zadužila" od svih do sada, ali i rekao kako se može očekivati da se nova vlada do kraja godine zaduži možda i milijardu eura.

"Još jedna manipulacija odlazećeg premijera koji svoje 'rekordne' rezultate na polju ekonomije jedino može opravdati rekordnom kamatnom stopom po kojoj je ova Vlada zadužila sve građane Crne Gore. Preko 400 miliona eura koje je u Trezoru ostavila 42. Vlada, rast prihoda temeljen na jednokratnim prihodima na čiju naplatu ova Vlada nije uticala nijednom svojom odlukom i neizvršavanje kapitalnog budžeta neće biti dovoljni da se zatvore sve finansijske rupe koje nam ostavljate", saopštio je Krvavac.

Zato, kako je kazao, odlazeći premijer "odlično zna" i u svojoj izjavi i najavljuje potrebu zaduženja nakon formiranja nove izvršne vlasti.

"Kao što je PES više puta i upozoravao, svi 'rekordi' Abazovićeve Vlade dovoljni su samo za praznu državnu kasu koja će sačekati novog premijera", zaključio je Krvavac.

Bonus video: