Vraneš: Smjena Lekića udar na sve Pljevljake, koristićemo svaki vid borbe da zaštitimo interes građana

"Nećemo dozvoliti instaliranje novog Peđe Boškovića, Slavoljuba Popadića ili bilo kog poslušnika Podgorice", kazao je predsjednik Opštine Pljevlja

21769 pregleda 83 reakcija 76 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Privatna arhiva
Sa pres konferencije, Foto: Privatna arhiva

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš ocijenio je da je odluka Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja, da razriješi izvršnog direktora Milana Lekića, "udar na sve Pljevljake".

Inspekcija rada ranije je utvrdila je Lekić nezakonito imenovan na tu funkciju, a za v.d. direktora imenovan je Alen Petra Štulić.

Vraneš je sazvao pres konferenciju, kako je kazao, na zahtjev "stotina građana Pljevalja".

"Bez obzira na moje lične i političke odnose sa gospodinom Lekićem, kao prvi čovjek opštine smatram da je ovo udar na sve Pljevljake, a ne na njega", naveo je on.

Vraneš je kazao da su mogući i protesti, te da samo zahtijevaju da se poštuje zakon.

"Po prvi put u istoriji, svi smo ovdje u Pljevljima, bez obzira na vjeru, naciju i političku pripadnost, osjetili da Rudnik uglja nije samo državni, već i pljevaljski. Ja ću, kao prvi čovjek opštine, stati ispred svih građana i ovu političku ujdurmu sigurno nećemo dozvoliti. Nećemo dozvoliti instaliranje novog Peđe Boškovića, Slavoljuba Popadića ili bilo kog poslušnika Podgorice. Pljevljaci hoće da se vrate sebi i svojim ljudima koji čine dobro ovom gradu", poručio je Vraneš.

Kazao je kako se zna koliko je Lekić učinio za opštinu, što se tiče zapošljavanja, pomoći kulturnim, vjerskim organizacijama...

"Poručujem Odboru direktora da ispravi svoju grešku, ne Lekića ili bilo čiju drugo, i posao izbora direktora zaokruže na praveden način. Pljevljaci više nemaju strpljenja. Koristićemo svaki vid borbe - i institucionalni i vaninstitucionalni - da zaštitimo interes građana Pljevalja", kazao je Vraneš.

Ocijenio je da je u pitanju "isključivo atak na srpski narod u Pljevljima".

"Nećemo na to pristati, više se režim kakav je bio Mila Đukanovića u Pljevljima ne može ponoviti, pa dolazio sa bilo čije strane", zaključio je on.

Bonus video: