Krvavac: Ministarstvo finansija vratolomijama pokušava da sakrije potrebu rebalansa i novog zaduženja

"Ministarstvo finansija objavljuje saopštenje o preliminarnim podacima za avgust, bez podataka za avgust, jer ti podaci mogu biti dostupni tek nakon 20. septembra, a zvanično je plan da se objave 30. septembra", tvrdi Krvavac

13738 pregleda 79 reakcija 79 komentar(a)
Krvavac, Foto: Pokret Evropa sad
Krvavac, Foto: Pokret Evropa sad

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Branko Krvavac kazao je da je plan Ministarstva finansija da ostavi praznu kasu novoj Vladi i onda nju optuži za nemogućnost isplate zarada i novo zaduženje.

"Kako bi zamaskiralo deficit u julu, usred sezone, i nedostajuća sredstva za taj mjesec od 50 miliona eura, Ministarstvo finansija objavljuje saopštenje o preliminarnim podacima za avgust, bez podataka za avgust, jer ti podaci mogu biti dostupni tek nakon 20. septembra, a zvanično je plan da se objave 30. septembra", naveo je Krvavac.

Prema njegovim riječima, od ukupno 190 miliona eura, "koliko je u trezoru", nije moguće više od pola koristiti za tekuću potrošnju.

"Prema planu Ministarstva finansija potrebno je u periodu od septembra do decembra vratiti preko 100 miliona eura dugova, a i pokriti deficite koje su planirali u svakom narednom mjesecu", kazao je Krvavac.

On je naglasio da bez rebalansa i zaduženja nije moguće zaključiti godinu.

Bonus video: