Spajić najavio da će nova vlada realizovati ono što je najavljivao - milijardu eura investicija iz Japana i Azije

"Radujem se našoj saradnji koja će u toku 44. Vlade sigurno donijeti rezultate koje smo prethodno najavljivali, a zbog pada 42. Vlade nismo do kraja sproveli", napisao je Spajić na mreži X, komentarišući intervju novoimenovanog ambasadora Japana "Vijestima"

41547 pregleda 103 reakcija 94 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić poručio je večeras na mreži X (nekadašnji Tviter) da će buduća vlada "donijeti rezultate" koje je najavljivao kao ministar finansija i socijalnog staranja u prethodnoj.

On je to saopštio komentarišući intervju novoimenovanog ambsadora Japana u Crnoj Gori Akire Imamure "Vijestima", u kom je taj diplomata naveo da je imao dobar susret sa Spajićem ove sedmice u Podgorici, da se nada stabilnoj vladi i da želi da u saradnji s njom traži mogućnost novih projekata u kojima bi učestvovale japanske kompanije.

Spajić je na mreži X napisao da mu je bilo zadovoljstvo da razgovara sa Imamurom, posebno o, kako je rekao, naučno-tehnološkoj, finansijskoj, kulturnoj, turističkoj i raznim drugim oblastima.

Kao ministar, Spajić je krajem jula 2021. godine, po povratku crnogorske delegacije iz zvanične posjete Japanu, saopštio da očekuje milijardu eura investicija iz te države i Azije.

On je večeras naveo da zbog pada 42. Vlade nisu do kraja sprovedeni rezultati koji su najavljivani.

"Radujem se našoj saradnji koja će u toku 44. Vlade sigurno donijeti rezultate koje smo prethodno najavljivali, a zbog pada 42. Vlade nismo do kraja sproveli", napisao je Spajić.

Bonus video: