Abazović: Opštine i gradovi slobodno da doniraju Institutu Igalo

"Ako postoje drugi dušebrižnici i isto tako imaju svoje budžete mislim na lokalne samouprave, prošla je turistička sezona i mislim da su napunili budžete, slobodno mogu da preusmjere sredstva Institutu Igalo", kazao je Abazović

10393 pregleda 16 komentar(a)
Abazović, Foto: Printscreen YouTube
Abazović, Foto: Printscreen YouTube

Opštine, lokalne uprave i gradovi Crne Gore slobodno mogu iz budžeta da doniraju novac Institutu Igalo u iznosu koji misle da je relevantan, kazao je premijer Dritan Abazović.

Abazović je to kazao na sjednici Vlade i naglasio da su donacije su slobodne na veliko zadovoljstvo zaposlenih, menadžmenta i Vlade ali nije fer da neko adresira problem tamo gdje ne postoji.

Abazović je istakao da Elektroprivreda može Institutu da uplati novac i da se solidariše kao druga državna firma, te da ne treba specijalna garancija Vlade i ponovio je da su spremni i da načelno podržavaju pomoć Insitutu.

"Ako postoje drugi dušebrižnici i isto tako imaju svoje budžete mislim na lokalne samouprave, prošla je turistička sezona i mislim da su napunili budžete, slobodno mogu da preusmjere sredstva Institutu Igalo", kazao je Abazović.

On je naglasio i da menadžment Insituta nekad ne cijeni pomoć koju Vlada u kontinuitetu pruža toj ustanovi i da bi radnici krivce za probleme u kojima su se našli, treba da potraže u svojoj kući. Abazović smatra da radnici ne smiju da dopuste da neko njima manipuliše iz kako je kazao, niskih političkih razloga.

"Sve što je do sada urađeno u vidu pomoći, uradila je Vlada. Računajući i ovu pomoć preko Elektroprivrede", naglasio je on.

Abazović je dodao da nikoga neće ostaviti na cjedilu te da su riješili i mnogo veća pitanja.

"Ukoliko ova Vlada bude trajala, riješiće i pitanje Instituta. Ako ne, neka riješava neko drugi ko bude imao mogućnost. Što se tiče peticije, na moj potpis mogu da računaju", zaključio je on.

Bonus video: