Podnijeli krivičnu prijavu protiv direktora UPC: "Budžet oštećen za više od 50.000 eura, Bulajić prikriva kriminal"

Izvršni direktor Udruženja mladih "Alternativa" tvrdi da su zaposleni u UPC oštetili državni budžet, kaže da je o tome obavještavao Bulajića, ali da on ništa nije preduzeo

5322 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Udruženje mladih „Alternativa“ iz Pljevalja podnijelo je Specijalnom tužilaštvu 1. septembra krivičnu prijavu protiv direktora Uprave prihoda i carina Vladimira Bulajića, kojeg optužuju za zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi.

Izvršni direktor tog udruženja Alija Šljuka tvrdi da je Bulajić, kao službeno lice, "kršenjem zakona, drugih propisa, opštih akata, propuštanjem dužnog nadzora na očigledan način nesavjesno postupao u vršenju službene dužnosti", iako je, tvrdi Šljuka, bio svjestan da će usljed toga nastupiti imovinska šteta za državni budžet.

Šljuka u saopštenju navodi da je više puta Bulajića obavještavao o, kako tvrdi, nezakonitim radnjama službenika UPC, ali da direktor Uprave nije naložio unutrašnjoj kontroli nadzor i provjeru priloženih dokumenata. Navodi da je 27. aprila podnio i krivičnu prijavu za, kako tvrdi, nezakonit rad službenika UPC.

Optužio je Bulajića da "prikriva kriminal" i da ta službena lica "podstiče da prave nove zloupotrebe, na štetu građana i države".

Šljuka tvrdi da su zaposleni u UPC oštetili državni budžet za više od 50 hiljada eura, a Bulajiću je, kako se navodi, ranije dostavio krivičnu prijavu protiv dvije službenice UPC, iz Područne jedinice Pljevlja.

Šljuka navodi da je o prijavi protiv Bulajića obavijestio i ministra finansija Aleksandra Damjanovića, te da očekuje da direktor UPC bude suspendovan, do "okončanja disciplinskog postupka i konačne odluke" SDT-a.

Bonus video: