Prijestonica Cetinje: Đurašković podržao zahtjeve građana za zaustavljanje projekta kamenoloma na lokaciji Milošev krš

Iz Prijestonice Cetinje su rekli da je tokom razgovora, Đurašković informisao prisutne građane o proceduri davanja koncesija koja nije vezana za Prijestonicu Cetinje, već za Ministarstvo kapitalnih investicija i da u tom smislu Prijestonica nema nikakvih odgovornosti za dodijeljenju koncesiju

4342 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa sastanka, Foto: Prijestonica Cetinje

Gradonačenik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković podržao je zahtjeve građana za zaustavljanje projekta kamenoloma na lokaciji Milošev krš u mjestu Bokovo, saopšteno je danas iz Prijestonice Cetinje

U saopštenju se navodi da je u Prijestonici Cetinje danas održan sastanak Đuraškovića i saradnika sa predstavnicima mjesnih zajednica koje se protive izgradnji kamenoloma.

"Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković iskazao je maksimalnu podršku mještanima mjesnih zajednica Kosijeri, Đinovići, Bokovo i okolnih sela za zaustavljanje projekta kamenoloma, navodeći da čvrsto dijeli stavove građana da bi ovaj projekat značajno ugrozio životnu sredinu, kao i zdravlje ljudi na ovom području", ističe se u saopštenju.

Iz Prijestonice Cetinje su rekli da je tokom razgovora, Đurašković informisao prisutne građane o proceduri davanja koncesija koja nije vezana za Prijestonicu Cetinje, već za Ministarstvo kapitalnih investicija i da u tom smislu Prijestonica nema nikakvih odgovornosti za dodijeljenju koncesiju.

On je istakao da će nadležne službe Prijestonice pružiti neophodnu pravnu pomoć mještanima, te da će preduzeti sve raspoložive, zakonske aktivnosti kako bi Ministarstvo kapitalnih investicija pokrenulo raskid Ugovora o koncesiji od 26.8.2022. godine i obustavljanje ovog projekta.

"Prisutni građani zahvalili su gradonačelniku na podršci, navodeći da bi realizacija ovog projekta dovela do ugrožavanja života, životne sredine, životinjskog i biljnog svijeta i kompletnog biodiverziteta na širem području okolnih sela, kao i do ugrožavanja Ustavnih sloboda, egzistencije i u konačnom napuštanja domova i imanja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: