Milatović: Strane investicije su važan motor naše ekonomije, važan je otvoren, efikasan i transparentan odnos države

Milatović je poručio da će se u narednom periodu snažno založiti za unaprjeđenje saradnje investitora i državnih institucija, a u cilju jačanja ekonomije Crne Gore

2141 pregleda 0 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Učesnici sastanka, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Strane investicije su važan motor naše ekonomije i zato je važan otvoren, efikasan i transparentan odnos države prema investitorima kao i siguran pravni i poslovni ambijent koji će ojačati naš ekonomski rast, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednka Crne Gore bio domaćin radnog ručka sa članovima Borda direktora Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.

U saopštenju se dodaje da su radnom ručku sa predsjednikom prisustvovali: Tamaš Kamaraši- predsjednik Savjeta stranih investitora i predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Branko Mitrović- izvršni direktor kompanije One, Bogdan Podlesnik- savjetnik izvršnog direktora NLB Banke, Nikola Jovanović- finansijski direktor kompanije Jugopetrol AD i Predrag Leković iz Upravnog odbora kompanije Porto Montenegro.

"Tema sastanka bila je investiciona klima u Crnoj Gori, a članovi Savjeta upoznali su predsjednika Milatovića sa nekim od ključnih problema sa kojima se susrijeću", piše u saopštenju.

Milatović je poručio da će se u narednom periodu snažno založiti za unaprjeđenje saradnje investitora i državnih institucija, a u cilju jačanja ekonomije Crne Gore.

"Razgovarano je i o konkretnim zajedničkim aktivnostima u privlačenju talenata i stvaranju poslovnih šansi kako bi mladi ljudi ostali u Crnoj Gori. U tom kontekstu dogovoreno je održavanje redovnih sastanaka", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: