MKI zatražilo od EK 112, 6 miliona eura za rekonstrukciju dionice pruge Bar-Golubovci

"Ukoliko se ova zahtijevana sredstva odobre, to bi bio pojedinačno najveći iznos granta koji je Crnoj Gori ikada dodijeljen", navodi se u saopštenju MKI

1958 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) je kroz mehanizam Investicionog okvira za Zapadni Balkan zatražilo od Evropske komisije (EK) bespovratna sredstva u iznosu od 112,6 miliona eura, za rekonstrukciju dionice pruge Bar-Golubovci duge oko 39,6 km.

Zatražena sredstva od Evropske komisije u iznosu od 112, 6 miliona eura
Zatražena sredstva od Evropske komisije u iznosu od 112, 6 miliona eurafoto: Ministarstvo kapitalnih investicija

"Ukoliko se ova zahtijevana sredstva odobre, to bi bio pojedinačno najveći iznos granta koji je Crnoj Gori ikada dodijeljen", navodi se u saopštenju MKI.

Ovom aplikacijom još jednom potvrđujemo, kako su kazali, ono što je u prethodnom periodu i bilo istaknuto, a to je da se ulažu maksimalni napori od strane ministarstva kapitalnih investicija za unapređenje saobraćajne infrastrukture i povlačenje sredstava iz dostupnih EU fondova.

"Podnošenje aplikacije rezultat je i odlične saradnje koju imamo sa vodećim međunarodnim finansijskim institucijama, sa kojima je u proteklom periodu intezivirana komunikacija, i definisan određeni plan za naredni period u susret novim inicijativama od strane Evropske komisije", dodaje se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, aplikacija predstavlja nastavak aktivnosti ministarstva kapitalnih investicija za podsticanje koridorskog razvoja od Bara preko granice sa Srbijom do Beograda i dalje mreže Trans-evopskih koridova, kako bi se, naveli su, Crna Gora bar djelimično repozicionirala na saobraćajnom tržištu i postala atraktnija za saobraćajne tokove.

Bonus video: