Pošta i COTE će uplatiti dividende u državnu kasu

Vlada je prethodno zadužila predstavnike države u organima upravljanja u državnim preduzećima da 70 odsto dobiti iz prošle i 30 odsto dobiti iz 2021. godine

1428 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice Vlade, Foto: Printscreen YouTube

Vlada je usvojila Predlog odluke o raspodjeli dobiti firme Crnogorski operator tržišta električne energije (COTE) i Pošte Crne Gore za prethodne dvije godine.

Infomacije su usvojene na današnjoj sjednici Vlade.

Vlada je prethodno zadužila predstavnike države u organima upravljanja u državnim preduzećima da 70 odsto dobiti iz prošle i 30 odsto dobiti iz 2021. godine, uplate u budžet čime bi državna kasa bila uvećana za 40 miliona eura. Ministar finansija Aleksandar Damjanović je prethodno kazao da ove uplate očekuju od COTE, Zaštite prostora i Pošte, u iznosu od 253 hiljade eura.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović je naglasio da će firma COTE dati skromni doprinos i u državnu kasu uplatiti osam hiljada eura.

Još uvijek se očekuje dio dividende od CGES-a za 2021. godinu, a među preduzećima koja nisu preduzela inicijative su "Sveti Stefan Hoteli", JP "Morsko dobro", marina "Bar" i "Regionalni ronilački centar za podvodno deminiranje" (RCPD).

Bonus video: