Đurović: Ograničavanje cijena nije opcija dok ne nađemo saglasje sa privredom

Ministar je kazao da se trgovci i privrednici ne mogu optuživati da su enormno povećavali cijene, te da je analiza pokazala kako su cijene u Crnoj Gori ili na nivou regiona ili niže, "ili vrlo rijetko da su veće u odnosu na region"

9675 pregleda 107 reakcija 53 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da ograničavanje cijena proizvoda nije opcija dok ne budu imali saglasje sa privrednim subjektima.

“Nijednu akciju i ništa nećemo da pokrećemo dok ne budemo našli saglasje sa privredom i dok ne bude jedan opšti interes da vidimo na koji model i na koji način ćemo to da sagledamo”, kazao je Đurović za TVCG.

Naveo je, kako prenosi Portal RTCG, da do tada ograničavanje cijena nije opcija jer bi to, kako vjeruje, izazavalo nestašice.

Đurović kaže da analiza cijena određenih proizvoda, koju je uradio resor na čijem je čelu, nije pokazala da su trgovci glavni krivci za svakodnevna poskupljenja, već da su cijene u Crnoj Gori na nivou regiona ili niže, ili vrlo rijetko da su veće u odnosu na region.

"Tako da ne možemo optuživati naše trgovce i privrednike da su oni enormno povećavali cijene, jer bi se to pokazalo tom jasnom analizom”, kazao je Đurović.

Bonus video: