Zbog ispada zakupljenih aviona, kasne i ostali letovi "To Montenegra"

Avion iz Podgorice za Kišnjev je umjesto u 15.00 časova poletio u 15.40, dok je planirani let iz Podgorice za Beograd pomjeren sa 18.30 na 20.10 časova

24230 pregleda 143 reakcija 29 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović
Aerodrom Podgorica, Foto: Boris Pejović

Zbog sinoćnjeg i jutrošnjeg ispada zakupljenih aviona "To Montenegra", danas je nastavljeno kašnjenje u letovima nacionalnog avio-prevoznika.

Avion iz Podgorice za Kišnjev je umjesto u 15.00 časova poletio u 15.40, dok je planirani let iz Podgorice za Beograd pomjeren sa 18.30 na 20.10 časova

Takođe očekuje se i kašnjenje aviona u dolasku iz Bratislave, koje je na podgorički aerodrom trebao da sleti u 17.40. Avion za Bratislavu je kasnio u polasku jer je umjesto u 10.20 poletio u 12.41. U dolasku će kasniti i avion iz Beograda koje je trebao da sleti u 20.40, jer će on za Beograd poletjeti sa kašnjenjem od sat i po.

Prema informacijama "Vijesti", juče je ispao zakupljeni "embraer" zbog tehničke neispravnosti, a danas i "airbus" koji nije ni poletio za Pariz jutros u osam časova. On je trebalo iz Pariza da se vrati u 13.55, ali su oba leta otkazana.

"Embraer" bi u letjenje trebao da se vrati sjutra, a tako je najavljeno i za "airbus", koji je juče i danas dva puta vraćen sa polijetanja.

"Kompanija je danas otkazala letove Podgorica-Pariz, kao i Pariz-Podgorica zbog tehničke neispravnosti iznajmljenog aviona što je izazvalo određene promjene u režimu saobraćaja. Poremećaji u saobraćaju su česte situacije u aviaciji i kompanija se trudi da u svakoj situaciji vodi računa o svojim putnicima. Svi putnici koji je trebalo da putuju danas za Pariz su smješteni u hotelu i obezbjeđena im je hrana. Letovi Podgorica-Pariz i Pariz-Podgorica će biti realizovati sjutra u popodnevnim časovima. Tehnička neispravnost nije mogla ni u jednom trenutku da ugrozi bezbjednost putnika", navedeno je iz kompanije.

Ovi avioni su pod spornim okolnostima zakupljeni u aprilu i junu ove godine, a do sada su imali više ispada zbog čega je narušavan let letjenja i kod druga dva aviona u vlasništvu "To Montenegra".

Kašnjenja će izazvati višemilione gubitke u poslovanju, na što je upozoravao u junu smijenjeni član odbora direktora Vukadin Stojanović.

Bonus video: