Damjanović sa Neđešijem: Crna Gora se visoko kotira na listi omiljenih mađarskih investicionih destinacija

Damjanović je poručio da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore

3867 pregleda 4 komentar(a)
Neđeši i Damjanović, Foto: Ministarstvo finansija
Neđeši i Damjanović, Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija, Aleksandar Damjanović danas se sastao sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem sa kojim je razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Kako se navodi u saopštenju, budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u Crnoj Gori.

"Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu ambasadora Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima", piše u saopštenju.

Damjanović je poručio da svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade Crne Gore.

"Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje, u narednom periodu, treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora", zaključuje se u saopštenju MF-a.

Bonus video: