Podgorica: Potpisivanje peticije za spas Instituta "Simo Milošević" na Trgu nezavisnosti

Predsjednica Sindikata Instituta "Simo Milošević" Marija Obradović je kazala da su zasada na terenima širom Crne Gore prikupili preko 15.000 potpisa podrške

24019 pregleda 250 reakcija 27 komentar(a)
Potpisivanje peticije, Foto: Mirko Kotlaš
Potpisivanje peticije, Foto: Mirko Kotlaš
Ažurirano: 18.09.2023. 22:02h

Peticija za spas Instituta "Simo Milošević" potpisivala se danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Peticija
foto: Mirko Kotlaš

Potpisi su se na Trgu nezavisnosti sakupljali danas od 17 do 21 čas, dok će zainteresovani peticiju sjutra moći da potpišu u istom terminu na platou ispred spomenika Svetom Petru Cetinjskom, a ispred tržnog centra Gintaš od osam do deset sati.

Peticija
foto: Mirko Kotlaš

Predsjednica Sindikata Instituta "Simo Milošević" Marija Obradović kazala je da su omogućili Podgoričanima potpisivanje peticije jer je interesovanje tog grada veliko.

Obradović
Obradovićfoto: Mirko Kotlaš

"Institut treba da ostane državno vlasništvo, odnosno naš", kazala je ona.

Dodala je da će se sjutra ujutru peticija potpisivati i ispred tržnog centra Gintaš.

Obradovićeva je kazala da su zasada na terenu širom Crne Gore prikupili preko 15.000 potpisa podrške. Očekuje da će broj biti znatno veći nakon potpisa koje prikupe iz kolektiva širom zemlje dok će te podatke objaviti 26. septembra.

Naglasila je da je podrška značajna kako njima tako i zajedničkom cilju cijele Crne Gore, da Institut ostane državni te da se nadaju dobrom odzivu.

"Kraj kampanje je 26. septembar kada će biti održan tematski sastanak na koji su pozvani svi relevantni predstavnici koji se bave Insititutom", kazala je Obradovićeva i istakla da želi da ustanove šta su im zajednički planovi za tu ustanovu.

Ona je dodala da su već bili u Nikšiću, Budvi, Baru, Bijelom Polju, Pljevalja i ostalih.

peticija
foto: Mirko Kotlaš

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) je početkom avgusta, u saradnji sa sindikalnom organizacijom Instituta i Opštinom Herceg Novi, pokrenula kampanju za spas i očuvanje Instituta.

Kampanja se održava pod nazivom "Svi zajedno kao jedan, Institut je svima vrijedan", a organizovana je u više crnogorskih gradova gdje su građani potpisivali peticiju za spas tog preduzeća.

Protestni skup za očuvanje Instituta održan je u Podgorici 7. septembra.

Bonus video: