Monteput: Poziv za zakup imovine za gradnju benzinskih pumpi, minimalna cijena 70.000 i pet odsto godišnjeg prometa

Ponuđač mora da ima najmanje pet godina iskustva u trgovini naftnim derivatima i najmanje sedam pumpi u vlasništvu

15601 pregleda 122 reakcija 12 komentar(a)
Pumpa bi mogla biti izgrađena do kraja naredne godine, Foto: BORIS PEJOVIC
Pumpa bi mogla biti izgrađena do kraja naredne godine, Foto: BORIS PEJOVIC

Monteput je juče raspisao javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina državne imovine za gradnju dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare (dionica Smokovac-Mateševo) u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima. Riječ je o nepokretnostima koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke koja pripada Podgorici.

Raspisane su pojedinačne tenderske partije za obje pumpe, a ponude se mogu dostaviti do 20. novembra ove godine.

“Od ponuđača se, između ostalog, očekuje da ponudi minimalnu fiksnu cijenu zakupa na godišnjem nivou u iznosu od 66.760 eura, uvećanu za najmanje pet odsto ostvarenog prometa po osnovu obavljanja svih djelatnosti na predmetnoj lokaciji, koju će uplaćivati “Monteputu” godišnje i da dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala”, navedeno je u javnom pozivu u koji “Vijesti” imaju uvid.

U skladu sa Odlukom o visini, načinu i uslovima plaćanja naknada za korišćenje državnih puteva, kako je pojašnjeno, utvrđena je minimalna visina godišnje naknade za zakup, odnosno korišćenje određenih djelova putnog pojasa zemljišta za auto-puteve, brze saobraćajnice i dionice koje su u sastavu tih puteva.

Na tenderu mogu učestvovati sva zainteresovana lica, uključujući i konzorcijume, koja otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o čuvanju povjerljivosti podataka u skladu sa javnim pozivom. Naknada za otkup tenderske dokumentacije je 8.000 eura i ona se može otkupiti svakog radnog dana od dana objavljivanja javnog poziva do 30. oktobra ove godine.

“Ponuđač uz ponudu mora uplatiti depozit ili dostaviti bankarsku garanciju ponude u korist “Monteputa” u iznosu od 40.000 eura. Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako pored opštih uslova, ispuni sljedeće kvalifikacione uslove - mora biti pravno lice čija je pretežna djelatnost trgovina čvrstim, tečnim, gasovitim ili motornim gorivima i ima u vlasništvu najmanje sedam benzinskih stanica, mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine čvrstim, tečnim, gasovitim ili motornim gorivima. Uz to, mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za relizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i da je u posljednje dvije poslovne godine, pojedinačno po godinama, ostvario pozitivan finansijski rezultat”, precizirano je u pozivu.

Učesnici na tenderu mogu, uz prethodnu najavu tenderskoj komisiji, posjetiti nepokretnosti koje su predmet javnog poziva, svakog radnog dana od dana sticanja statusa učesnika na tenderu do 17. novembra ove godine.

Ponude se dostavljaju neposrednom predajom tenderskoj komisiji ili preporučenom poštom zaključno sa 20.11.2023. godine, a ponude pristigle nakon roka za dostavljanje ponuda, bez obzira na način na koji su dostavljene, neće se razmatrati i neotvorene će se vratiti ponuđačima.

“Otvaranje ponuda izvršiće se 20.11.2023. godine. Tenderska komisija zadržava pravo da izmijeni ili dopuni pojedine odredbe ovog javnog poziva najkasnije pet dana prije roka za dostavljanje ponuda. Smatraće se da su ispunjeni uslovi za davanje u zakup ako u naznačeno vrijeme pristigne bar jedna ispravna ponuda. Ponuđač koji dobije najviše bodova, proglašava se zakupcem, a njegova ponuda smatraće se prihvaćenom ponudom za zakup predmetne lokacije”, piše u pozivu.

Sadržaji koje će pumpe imati

Prema DPP auto-puta Bar Boljare pumpa će biti objekat maksimalne spratnosti P+1, koji će imati, između ostalog, veću javnu česmu i javni mokri čvor, u okviru benzinske stanice, službu prve pomoći i informacija sa službenim i javnim telefonom, prodavnicu rezervnih djelova i opreme, informativno-turistički punkt i kafe u zatvorenom prostoru sa terasom..

Iz ove državne firme su kazali da nakon izbora najpovoljnije ponude i zaključenja ugovora, u roku od godinu može očekivati da benzinska stanica, s pratećim sadržajima, bude otvorena.

Bonus video: