Krvavac predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja čine i Tamara Cmiljanić, Stanojka Kljajević, Emir Bidžan i Nikola Miličić

16934 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabrao je danas na vanrednoj sjednici novi bord direktora Rudnika uglja Pljevlja koji čine Tamara Cmiljanić, Stanojka Kljajević, Bojan Krvavac, Emir Bidžan i Nikola Miličić.

To je saopšteno iz EPCG.

Za predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja izabran je Bojan Krvavac.

U odnosu na prethodni odbor direktora, ostao je jedan isti član Emir Bidžan, dok su ostali promjenjeni. Krvavac je do sada bio izvršni direktor za korporativne poslove i unapređenje ljudskih resursa u Rudniku uglja, član je Demokrata.

Tamara Cmljanić (SNP) je diplomirana pravnica, koja je načelnica filijale Fonda zdravstva u Pljevljima. Stanojka Kljajević (SNP) je takođe dilomirana pravnica, bivša šefica pravne službe u preduzeću "Čistoća" u Pljevljima. Bidžan je magistar menadžmenta i član Bošnjačke stranke. Miličić je rudarski inženjer i član URA.

Skupština je prethodno razriješila dosadašnji Odbor direktora na čelu sa Dušan Janjušević (Demokrate), koji je od aprila 2021 godine bio na predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja.

Janjušević je prije nekoliko dana zatražio od EPCG, da ga razriješi sa te dužnosti, a od Skupštine akcionara zakazivanje hitne sjednice kako bi se, kako je tada naveo, deblokiralo funkcionisanje najveće pljevaljske kompanije. U međuvremenu.

U međuvremenu inspekcija rada utvrdila je da Janjušević ne ispunjava posebne uslove predviđene Aktom o sistematizaciji radnih mjesta, za radno mjesto predsjednika odbora diretkora s obzirom da nema radno iskustvo u trajanju od tri godine u kvalifikaciji nivoa obrazovanja, odnosno u stručnoj kvalifikaciji.

Inspekcija je obavila kontrolu u Rudniku uglja po prijavi bivšeg izvršnog direktora Rudnika uglja Milana Lekića (Nova) koji je tražio da se utvrdi zakonitost izbora Janjuševića na mjesto predsjednika Odbora direktora.

To je uradio nekoliko dana nakon što je Odbor direktora njega smijenio sa mjesta izvršnog direktora, jer je inspekcija rada utvrdila da ni on na to radno mjesto nije izabran putem javnog konkursa, što je bila zakonska obaveza.

Bonus video: