Čekaju nalaz vještaka: Odgođeno ročište povodom tužbe MA u stečaju protiv države

Bivša nacionalna avio-kompanija traži da joj država isplati 100 miliona eura sa zateznom kamatom

5857 pregleda 3 komentar(a)
Sudski spor težak 100 miliona (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Sudski spor težak 100 miliona (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Ročište u Privrednom sudu povodom tužbe koju je protiv države pokrenuo bivši avio-prevoznik “Montenegro erlajns” (MA) u stečaju, odgođeno je za kraj oktobra rješenjem sutkinje Radmile Perović jer nalaz i mišljenje vještaka ekonomsko-finansijske struke još nisu izrađeni i dostavljeni strankama.

To je “Vijestima” zvanično rečeno iz Privrednog suda. Redakcija se toj instituciji obratila nakon što je reporter “Vijesti” na osnovu informacija dostupnih na sajtu Privrednog suda otišao na dva ročišta kod sutkinje Perović, od kojih nijedno nije održano. Iz suda nisu pojasnili zašto se na rasporedu te ustanove mogu naći suđenja koja se neće održati.

Bivša nacionalna aviokompanija “Montenegro Airlines” (MA) u stečaju traži da joj država isplati 100 miliona eura sa zateznom kamatom, zbog navodnog neispunjavanja obaveza iz posebnog leks specijalisa za ovu firmu, koji je donijela Vlada u mandatu premijera Duška Markovića.

“Ročište u predmetu MA u stečaju protiv Države Crne Gore odloženo za 27. oktobar. Postupajuća sudija je ročište odložila rješenjem od 15. septembra, o čemu su uredno obaviještene stranke, a samo ročište je odloženo zbog činjenice da nalaz i mišljenje vještaka ekonomsko-finansijske struke još nije izrađen i dostavljen strankama”, navodi se u odgovoru.

Bonus video: