Za uređenje kvarta u Nikšiću utrošeno oko 100.000 eura

“Naše opredjeljenje je da radimo i mislim da smo dosta toga uradili. Ne radimo sve u susret prazniku, nekim značajnim datumima, nego i poslije toga kao što se vidi”, poručio je predsjednik Opštine Nikšić.

5696 pregleda 11 komentar(a)
Završetak rekonstrukcije, Foto: Svetlana Mandić
Završetak rekonstrukcije, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević sa saradnicima ozvaničio je završetak rekonstrukcije kvarta između ulica “Vuka Karadžića” i “Novice Cerovića”. Investitor radova, koji su ukupno koštali oko 100.000 eura, bila je Opština Nikšić.

“Ovo je četvrti kvart koji smo završili u užem centru grada. Tu su još i kvartovi u Grudskoj mahali iza zgrade ‘Vračara’, u Vučedolskoj ulici iza kuće Zirojevića i kvart između Njegoševe i ulice Narodnih heroja. Kada tome dadamo igralište u Gradskom parku, novi park koji smo otvorili iza ‘Desetke’, dva igrališta koja treba da se završe u narednom periodu u Staroj Varoši, vidimo da smo u užem gradskom jezgru u jednom kratkom periodu dosta toga odradili i možemo da istaknemo zadovoljstvo sa tim”, kazao je Kovačević.

Šekarić i Kovačević
Šekarić i Kovačevićfoto: Svetlana Mandić

Istakao je da su pitanju kvartovi u užem dijelu grada bili u katastrofalnom stanju i najavio da će i u narednom periodu biti još infrastrukturnih projekata, poput rekonstrukcije kvarta između ulica Karađorđeve i Narodnih heroja. Očekuje da će radovi u tom kvartu biti započeti naredne godine, jer Opština želi da postupak eksproprijacije zemljišta sprovede u dogovoru sa vlasnicima.

“Naše opredjeljenje je da radimo i mislim da smo dosta toga uradili. Ne radimo sve u susret prazniku, nekim značajnim datumima, nego i poslije toga kao što se vidi”, poručio je Kovačević.

Izvođač radova u kvartu između ulica “Vuka Karadžića” i “Novice Cerovića” bila je firma „Akropolis“ iz Nikšića.

“Ovo je još jedan korak ka cilju da naš grad uljepšamo. Investitor na uređenju ovog kvarta je Opština, izvođač ‘Akropolis’ DOO iz Nikšića, a vrijednost radova je 53.000 eura, dok je rok, koji je ispoštovan, bio 30 dana. Preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ izvelo je radove u vrijednosti od 43.000 eura, tako da je ukupna investicija u ovaj kvart skoro 100.000”, kazala je sekretarka opštinskog Sekretarijata za investicije i projekte, Jelena Šekarić.

Bonus video: