Anđušić: Poljoprivrednici nikad nisu bili u gorem položaju, hitno sprovesti mjere pomoći

Cijene nekih od osnovnih sredstava za različite vrste poljoprivredne proizvodnje porasle su u iznosima od po više od 300 odsto, kazao je poslanik DPS-a

5659 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Anđušić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Anđušić, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Mihailo Anđušić kazao je da je neophodno da Vlada hitno sprovede mjere pomoći poljoprivrednim prozvođačima.

DPS je ranije ove sedmice, kao jednu od mjera za očuvanje životnog standarda građana, predložio da se obezbijedi podrška za registrovane poljoprivredne proizvođače u vidu novčane pomoći, u iznosu od 100 eura za period od tri mjeseca.

Anđušić je rekao da crnogorski poljoprivrednik nikada nije bio u gorem položaju.

"Komunikacija, pristup i podrška resornog ministarstva i Vlade nikada nije bila na nižem nivou. Efekti galopirajuće inflacije i uvećanih cijena goriva su ovaj sektor doveli u najtežu situaciju od svih grana privrede", napisao je on na društvenoj mreži Iks.

Ukazuje, između ostalog, da su cijene nekih od osnovnih sredstava za različite vrste poljoprivredne proizvodnje porasle u iznosima od po više od 300 odsto.

Poljoprivreda je, naglašava on, pogođena teže nego u periodu korona krize.

"Zato je više nego nužno i hitno da Vlada sprovede hitne mjere pomoći poljoprivrednim prozvođačima u naredna tri mjeseca. Za što promptnije djelovanje i ublažavanje efekata inflacije u kratkom vremenskom intervalu, predložili smo mjeru sličnu onoj koja je realizovana u periodu korona krize - jednokratna mjesečna pomoć svim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od 100 eura, za period od naredna tri mjeseca", zaključuje Anđušić.

Bonus video: