Pokret Evropa sad potvrdio da postoje opstrukcije oko formiranja vlade unutar same partije

"Za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana"

31816 pregleda 254 reakcija 149 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) potvrdio je da postoje opstrukcije oko formiranja vlade unutar same partije.

U saopštenju PES-a nije navedeno ko vrši interne opstrukcije u toj partiji.

U saopštenju za javnost oni su naveli da "proces formiranja vlade nije ni ovoga puta lak, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija".

"Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana. Na izborima parlamentarna lista predvođena PES-om osvojila je 26 odsto podrške, što je bio pobjednički rezultat, međutim nedovoljno da se vlada pravi samostalno", piše u saopštenju PES-a.

Dodaju da su građani glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima "ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija".

"Kontinuirani udari na Pokret nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem - obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali. Međutim, bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima su potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1. Za takav poduhvat, neophodni su nam građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice. Zato ćemo i narednih dana ulagati dodatne napore da dobijemo Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Bonus video: