Krvavac zbog sukoba interesa podnio ostavku na mjesto člana Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja

Na konstitutivnoj sjednici danas je izabrana Stanojka Kljajević za predsjednicu Odbora direktora, ali zbog ostavke Krvavca, vlasnik RUP-a -Elektroprivreda Crne Gore mora ponovo izabrati Odbor direktora

22079 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Član Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja (RUP) Bojan Krvavac podnio je ostavku na tu funkciju zbog sukoba interesa, saznaju "Vijesti".

Krvavac u najjačoj pljevaljskoj kompaniji pokriva poziciju pomoćnika direktora.

Na konstitutivnoj sjednici sjednici danas je izabrana Stanojka Kljajević za predsjednicu Odbora direktora, ali zbog ostavke Krvavca, vlasnik RUP-a -Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) mora ponovo izabrati Odbor direktora.

Odbor direktora EPCG izabrao je 20. septembra na vanrednoj sjednici novi bord direktora Rudnika uglja Pljevlja koji, pored Krvavca i Kljajević čine Tamara Cmiljanić, Emir Bidžan i Nikola Miličić.

"Ostavku sam podnio zbog sukoba interesa, imajući u vidu da obavljam menadžersku poziciju pomoćnika izvršnog direktora, koja je nespojiva sa članstvom u Odboru direktora. Imajući to u vidu, formalno pravno sam reagovao i neću dalje učestvovati u radu sjednica Odbora direktora. U pogledu uslova ispunjavam iste u skladu sa Zakon i Statutom, tako da to nije razlog moje ostavke. Dakle, ispunjavam uslove za člana Odbora direktora, ali zbog sukoba interesa ne mogu biti u istom. Da sam izabran za predsednika Odbora direktora, tada ne bih bio u sukobu interesa. Predsjednik odbora je profesionalna funkcija, tu bih bio u radnom odnosu, ovako kao član sam u konfliktu interesa i to je jedini razlog moje ostavke", kazao je za "Vijesti" Krvavac.

Bonus video: