Zaposleni u Pošti 2. oktobra kreću u generalni štrajk

Kako je saopšteno iz USSCG, "nakon tročasovnih pregovora, Poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja"

13095 pregleda 46 reakcija 46 komentar(a)
Sa ranijeg protesta, Foto: Boris Pejović
Sa ranijeg protesta, Foto: Boris Pejović

Zaposleni u Pošti Crne Gore 2. oktobra stupiće u generalni štrajk. Ta odluka je donijeta nakon današnjeg sastanka predstavnika sindikata i uprave Pošte Crne Gore.

Iz Unije Slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) u saopštenju su naveli da se uprava Pošte "krajnje neodgovorno odnijela prema utemeljenom i na argumentima zasnovanom štrajkačkom zahtjevu".

"Predstavnici Štrajkačkog odbora Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore, danas su, na poziv Poslodavca, učestvovali u pregovorima o ispostavljenom štrajkačkom zahtjevu za povećanje zarada zaposlenima u iznosu od 30 procenata", navodi se u saopštenju.

Pored svih argumenata iznijetih od strane predstavnika Štrajkačkog odbora, kako je saopšteno iz USSCG, "nakon tročasovnih pregovora, Poslodavac je ostao dosljedan ranije iznijetom stavu da ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada dok se ne sačini devetomjesečni bilans poslovanja".

Bonus video: