Sjednica Odbora direktora Rudnika uglja na kojoj je trebalo da se odlučuje o izboru Lekića odložena do daljneg

Prema nezvaničnim informacijama Kljejević je sjednicu odložila nakon što su tri člana Odbora direktora, predstavnici, Demokrata, URE i Bošnjačke stranke saopštila da neće učestvovati u radu, jer smatraju da Odbor ne može odlučivati dok se ne registruju u Centralnom regustru privrednih subjekata

7293 pregleda 5 komentar(a)
Rudnik uglja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja (Ilustracija), Foto: Goran Malidžan

Jutrošnja sjednica Odbora direktora Rudnika uglja na kojoj se očekivalo da će za vršioca dužnosti direktora najveće pljevaljske kompanije biti izabran Milan Lekić, odložena je do daljnjeg, a članovi Odbora direktora će o terminu njenog ponovnog održavanja biti naknadno obavješteni.

To se navodi u obavještenju koji je predsjednica Odbora direktora Rudnika uglja Stanojka Kljajević uputila članovima Odbora, navodeći da je to uradila uvažavajući njihove stavove dostavljene nakon poziva za jutrošnju sjednicu.

„Predmetnu sjednicu sam zakazala uzimajući u obzir stav i instrukcije u pogledu nepostojanja smetnji za održavanja sjednica prije naših registracije dobijene od predsjedavajućeg Skupštine akcionara Rudnika uglja AD Pljevlja, a sve u cilju razmatranja takvog stava i potencijalnog donošenja odluka. Takođe molim vas da se izjasnite na zapisnik jer je isti potreban za regustraciju promjene u CRPS-u, a rok za predaju dokumentacije je danas“, navela je Kljajević u dopisu članovima Odbora direktora.

Predsjedavajući skupštine akcionara Rudnika uglja na kojeg se poziva Kljajević, je Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja.

Prema nezvaničnim informacijama Kljejević je sjednicu odložila nakon što su tri člana Odbora direktora, predstavnici, Demokrata, URE i Bošnjačke stranke saopštila da neće učestvovati u radu, jer smatraju da Odbor ne može odlučivati dok se ne registruju u Centralnom regustru privrednih subjekata.

U odgovoru na dopis Kljajević, u koje su Vijesti imale uvid, član Odbora direktora Emir Bidžan(BS), je napisao da ne želi da učestvuje u radu sjednice i učestvovati u protivpravnim radnjama koje su kako je napisao ovim dnevnim redom zamišljene da se sprovedu sa neregistrovanim Odborom direktora.

Član Odbora direktora Bojan Krvavac juče je podnio ostavku zbog konflikta interesa, pa će Elektroprivreda koja je stopostotni vlasnik Rudnika uglja u skladu sa statutom, morati da izabere novi Odbor direktora u roku od 60 dana.

Prema Statutu Odbor direktora obavlja svoju dužnost do registracije novog.

Zbog zakazivanja sjednice protiv Kljajević je podnijeta i krivična prijava.

„Dana 27. 9. 2023. prekoračenjem granica službenog položaja kao i tek imenovana predsjednica Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja, postupajući suprotno Zakonu o privrednim društvima, sazvala sjednicu Odbora direktora iako za to nije imala pravni osnov, budući da nije zvanično registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata, ni kao član ni kao predsjednica Odbora direktora, čime je prekoračila svoja ovlašćenja i izvršila krivično djelo zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju iz člana 272. Krivičnog zakonika Crne Gore“, navodi se u Krivičnoj prijavi. G.M.

Bonus video: