Akcija "Stop inflaciji" uskoro u apotekama, Abazović: Neki marketi ne žele da objave spisak, nego da dođete i vidite

"Vjerovatno će nam se i kao prošli put priključiti i apoteke dok će Ministarstvo zdravlja nadam se ubrzo izaći sa tim informacijama. Što znači da ćemo osim prehrane, bijele tehnike, imati i apoteke, čime je obuhvaćen širok opseg", kazao je on

22242 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Đurović na sjednici, Foto: Printscreen YouTube
Đurović na sjednici, Foto: Printscreen YouTube

Prve informacije vezane za akciju "Stop inflaciji 100+" su ohrabrujuće, trgovački lanci su znatno spustili cijene a očekujemo da će se akciji uskoro priključiti i apoteke, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

To je saopštio na sjednici Vlade i pojasnio da je riječ o zajedničkoj akciji i proizvođača, distributera i trgovaca te da su se svi odrekli svog dijela marže.

"Tako se došlo do ovolikih popusta, a oni su važni za sve građane. Na rafovima u nekim objektima imate preko 200 artikala koji su na ovoj akciji", istakao je Đurović.

On je dodao da je time Crna Gora ispred svih akcija koje se sprovode u regionu te da se konstantno javljaju i druge kompanije koje žele da se uključe u akciju, a najnovija među njima i firma iz Rožaja "Elkos", sa svoje tri poslovnice.

"Vjerovatno će nam se i kao prošli put priključiti i apoteke dok će Ministarstvo zdravlja nadam se ubrzo izaći sa tim informacijama. Što znači da ćemo osim prehrane, bijele tehnike, imati i apoteke, čime je obuhvaćen širok opseg", kazao je on.

Premijer Dritan Abazović se ovom prilikom osvrnuo i na listu proizvoda, koja do sada javnosti nije predstavljena, i kazao da lista proizvoda ne može da se navede od svih trgovina.

"Jer svi supermarketi ne žele da se to navede, nego jednostavno da dođete i vidite šta je njihova ponuda i šta je na akciji. Ali ako se radi o broju artikala koji je veći od 100 znači da je samo jedan segment prodaje obuhvaćen", istakao je on.

Abazović je dodao da je snižena široka lepeza proizvoda te da države regiona imaju 20 ili 40 proizvoda na tom tipu akcije i da Crna Gora prednjači.

Bonus video: