Tužba EPCG protiv Uniproma: Nezadovoljni nalazom vještaka

Elektroprivreda je tužila firmu Uniprom, koja je dio poslovne grupe biznismena Veselina Pejovića, po osnovu duga za struju od 4,68 miliona eura koji je Kombinat aluminijuma (KAP), kao dio Uniproma napravio u novembru i decembru 2021.

4761 pregleda 3 komentar(a)
Nijesu platili skoro pet miliona duga za struju: Pejović, Foto: SAVO PRELEVIC
Nijesu platili skoro pet miliona duga za struju: Pejović, Foto: SAVO PRELEVIC

Na ročištu u Privrednom sudu povodom tužbe koju je Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) pokrenula protiv kompanije Uniprom, sutkinja Dijana Raičković je juče naložila predmetnom vještaku Stevu Kostiću da se izjasni na prigovore koje su obje strane iznijele na obavljenu finansijsku analizu, pa će se spor nastaviti u novembru.

Elektroprivreda je tužila firmu Uniprom, koja je dio poslovne grupe biznismena Veselina Pejovića, po osnovu duga za struju od 4,68 miliona eura koji je Kombinat aluminijuma (KAP), kao dio Uniproma napravio u novembru i decembru 2021. Na prethodnom ročištu sud je odredio Kostića da uradi finansijsko vještačenje, čime bi se obračunao tačan iznos potraživanja državne energetske kompanije i zatezne kamate od dana početka spora.

Advokatica EPCG Tatjana Bokan je na jučerašnjem sporu kazala da se na vještačenje već izjasnila podneskom, u kojem je dostavljeno objašnjenje finansijske službe EPCG. Kako “Vijesti” saznaju, primjedba EPCG na nalaz vještaka se odnosi na pogrešno obračunatu kamatu za jedan dan.

Zastupnik Uniproma je prigovore dostavio u podnesku i kazao da u cjelosti osporava nalaz vještaka.

Sutkinja Dijana Raičković je zbog toga naložila vještaku Kostiću da u roku od 15 dana dostavi odgovore na ova mišljenja, pa je naredno ročište zakazano za 17. novembar.

Bonus video: