Vlada sakrila biografije novih članova Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo

“Vijesti” su uputile zahtjev Komsiji za kadrovska pitanja i resoru kojim rukovodi ministar Ervin Ibrahimović da se dostave biografije novog rukovodstva Agencije jer u dokumentu o njihovom imenovanju nema nikakvih podataka šta su po profesiji

25427 pregleda 21 reakcija 23 komentar(a)
Nepoznato zvanje članova Savjeta ACV: Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Nepoznato zvanje članova Savjeta ACV: Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Na osnovu čega je Vlada, na predlog Ministarstva kapitalnih investicija (MKI), u novi Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo imenovala Dejana Stojanovića (predsjednik), Milijanu Knežević, Ćamila Kujevića i Slobodanku Burić za sada nije poznato jer njihove biografije nijesu dostupne na sajtu izvršne vlasti.

“Vijesti” su uputile zahtjev Komsiji za kadrovska pitanja i resoru kojim rukovodi ministar Ervin Ibrahimović da se dostave biografije novog rukovodstva Agencije jer u dokumentu o njihovom imenovanju nema nikakvih podataka šta su po profesiji.

Savjet je Vlada imenovala juče, a prošle sedmice je smijenila onaj koji su činili Dženan Kolić, Ćamil Kujević, Radoje Karadžić, Dejan Stojanović i Maja Nišavić. Obrazloženje za smjenu je da je Savjet Vladi dostavio godišnji izvještaj za 2022. godinu iako je propisani rok istekao prije gotovo tri mjeseca, te da posao obavlja nesavjesno i suprotno zakonu.

Stojanović i Kujević su zadržali pozicije i u novom sastavu.

Kolić, funkcioner Demokrata i doskorašnji predsjednik Savjeta ACV-a najavio je krivične prijave protiv odgovornih u Vladi zbog, kako tvrdi, nezakonitog rješenja o smjeni Savjeta. Tvrdi da obrazloženje odluke Vlade o razrješenju predsjednika i članova Savjeta ACV-a ne odgovara činjenicama i pokazuje da Vlada nije raspolagala tačnim informacijama prilikom donošenja ove odluke.

Kolić je dostavio “Vijestima” dokumentaciju prema kojoj je 27. juna Ibrahimoviću dostavljen prošlogodišnji Izvještaj o radu ACV-a.

“Vijesti” su prošlog mjeseca objavile informaciju da je Specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću (SDT) zviždač iz ACV-a dostavio dokumentaciju da je navodno Kolić krivotvorio konkurs za izbor novog direktora ACV-a. Doskorašnji Savjet je krajem avgusta za direktora izabrao Vladislava Vlahovića koga je početkom avgusta Vlada na predlog Ibrahimovića smijenila s pozicije člana Savjeta jer je otkriveno da ne ispunjava zakonske uslove za tu poziciju.

Vlada sa Vlahovićem nije potpisala ugovor, a poziciju direktora i dalje pokriva Zoran Maksimović koji je stekao uslov za penziju.

Bonus video: