Pošta zove sindikate na dogovor u petak

Iz kompanije saopštili da zahtjeve zaposlenih smatraju razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada biti u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema

10495 pregleda 49 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Menadžment Pošte Crne Gore saopštio je danas da je uputio poziv predstavnicima Jedinstvenog sindikata zaposlenih i Nove sindikalne organizacije za nastavak pregovora o mogućem povećanju zarada u toj kompaniji za petak, 6. oktobra u 14 sati.

"Poziv za nastavak pregovora je realizacija zaključaka sa sastanka koji je sa predstavnicima sindikata održan prošle sedmice. Podsjetimo, tada je rečeno i javno saopšteno da će rukovodstvo Kompanije do 6. oktobra izaći sa prijedlogom o visini povećanja zarada. Iako su predstavnici Jedinstvenog sindikata odmah nakon sastanka odlučili da pozovu zaposlene na 'generalni štrajk', rukovodstvo kompanije i danas može ponoviti da zahtjeve zaposlenih smatra razumnim i legitimnim i da će povećanje zarada zaposlenima biti, naravno, u mjeri koja neće ugroziti održivost sistema. Ponovićemo da ne odobravamo način na koji određeni dio zaposlenih zahtijeva povećanje zarada ne izvršavajući radne zadatke i još jednom podsjetiti da je Inspekcija rada ukazala da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za početak štrajka", saopštili su iz Pošte.

Jedinstveni sindikat traži povećanje zarada za 30 odsto za zaposlene koji nisu dio menadžmenta, a Nova sindikalna organizacija je tražila rast zarada za sve zaposlene za 20 odsto.

Štrajk je počeo 2. oktobra, a inspekcija rada nije donijela nikakvo rješenje da je on nezakonit već je konstatovala da nema akta o minimumu procesa rada koji je trebao biti donijet još 2015. godine.

Bonus video: