Popović: Smjena Savjeta ACV neodoljivo podsjeća na poteze i odluke bivšeg režima

"Da li će, nakon što sud potvrdi da su predsjednik i članovi Savjeta razriješeni nezakonito, inspiratori, predlagači i egzekutori ovog skandaloznog čina platiti od svojih plata obeštećenje koje će sud utvrditi ili će još jednom gaženje zakona i propisa platiti građani Crne Gore"

11477 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Potpredsjednica Demokrata i poslanica u Skupštini Zdenka Popović ocijenila je kao skandalozno i nezakonito razrješenje predsjednika i članova Savjeta agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV).

Ona je u saopštenju navela da odluka o njihovom razrješenju po svojoj uvertiri, razradi i egzekuciji od strane Vlade "neodoljivo podsjeća na poteze i odluke bivšeg režima koje su po pravilu uvijek na kraju plaćali građani Crne Gore".

"Danima smo slušali optužbe različitih izvođača radova o navodnom nezakonitom izboru direktora Agencije od strane Savjeta, a kada je je utvrđeno da je ipak sve urađeno po zakonu, pa je propala planirana uvertira za smjenu, umjesto da se oda priznanje predsjedniku i članovima Savjeta i uputi izvinjene pristupilo se hajdučkom razrješenju uz gaženje svih pozitivnih propisa", navela je Popović.

U odluci, koju je nazvala skandaloznom, navodi se da se Vlada ne poziva na proces izbora direktora Agencije.

"Već navodi da razrješava Savjet zato što isti nije dostavio godišnji izvještaj o radu Agencije za 2022. godinu Vladi Crne Gore što je apsolutna neistina imajući u vidu da je isti dostavljen 27. juna, odnosno tri dana prije isteka roka propisanog zakonom što je javnosti juče jasno dokumentovao predsjednik Savjeta Dženan Kolić", saopštila je poslanica Demokrata.

Popović je navela i da smijenjeni Kolić "već tri godine vodi pošteno i profesionalno Savjet Agencije sa sjajnim rezultatima".

"Razrješavati ljude na ovakav način, a pri tom znati da radiš nešto što je u potpunosti suprotno zakonu sve je samo ne put evropjestva i vladavine prava. I na kraju postavlja se jedno osnovno pitanje, da li će, nakon što sud potvrdi da su predsjednik i članovi Savjeta razriješeni nezakonito, inspiratori, predlagači i egzekutori ovog skandaloznog čina platiti od svojih plata obeštećenje koje će sud utvrditi ili će još jednom gaženje zakona i propisa platiti građani Crne Gore", pitala je Popović.

Bonus video: