Barska plovidba i Adria Ferries iskazali spremnost da oforme zajedničku kompaniju i obnove trajektnu liniju sa Italijom

Zaključeno je da je neophodno početi sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti

5917 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube/Barska Plovidba AD Bar
Foto: Printscreen YouTube/Barska Plovidba AD Bar

Predstavnici firme Adria Ferries su na sastanku sa Barskom plovidbom iskazali spremnost da se formira mješovita crnogorsko – italijanska kompanija, sa ciljem obezbjeđivanja nabavke broda koji bi obnovio trajektnu liniju između Crne Gore i Italije.

„Adria Ferries je iskazala spremnost da se preciziraju mogućnosti međusobne saradnje, sa akcentom na formiranje mješovite crnogorsko – italijanske kompanije, sa kojom bi, zajedničkim ulaganjem, bila obezbijeđena realizacija nabavke feri broda, čime bi se na adekvatan način obnovila trajektna linija između Crne Gore i Italije u najskorije vrijeme“, navodi se u saopštenju Barske plovidbe.

Odbor direktora tog crnogorskog preduzeća sastao se u srijedu u Baru sa većinskim vlasnikom kompanije Adria Ferries iz Ankone, Albertom Rossijem, i vlasnikom Morfimare iz Barija Luigi Morfinijem, prenosi portal Bar Info.

“Na sastanku je iskazan visok stepen namjere za pronalaženje adekvatnog modaliteta i načina realizacije ponovnog uspostavljanja trajektne linije između Crne Gore i Italije”, navodi se u saopštenju Barske plovidbe.

Kompanija Adria Ferres je vlasnik više feri brodova, koji obavljaju prevoz putnika i robe na trajektnim linijama u Jadranu.

“Suvlasnik kompanije Adria Ferries, Alberto Rossi, sa 67 odsto vlasništva i banka Intesa Sanpaolo, suvlasnik sa 33 odsto, prošle godine su ostvarili promet od 68,2 miliona eurai izvršili isplatu dividende od 18 miliona eura, što najbolje govori da se radi o veoma respektabilnoj kompaniji u sektoru međunarodnog trajektnog prevoza putnika i robe“, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da je neophodno početi sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti, na način da se pristupi izradi biznis plana sa studijom izvodljivosti, sa kojim bi se definisale predstojeće aktivnosti i pripadajući ekonomski pokazatelji, a sve u cilju obezbjeđenja feri broda i ostvarenja profitabilne i održive privredne aktivnosti.

Bonus video: