Pojasniti “pravne dileme” za zemljište

Odbornik Demokrata u barskom parlamentu tražio da se na dnevnom redu sjednice SO nađe gradnja privatnog hotela na državnom zemljištu

11932 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Marija Mirjačić
Foto: Marija Mirjačić

Odbornik Demokrata u barskom parlamentu Momčilo Leković je tražio da se dnevni red sjednice lokalnog parlamenta sljedeće sedmice dopuni sa tačkom u vezi s gradnjom privatnog hotela u prostoru nekadašnjeg poslovnog objekta “Simpo”.

Barska kompanija “Bonesa”, koja je registrovana za preradu i konzerviranje voća i povrća, gradiće hotel sa četiri zvjezdice, odnosno, rekonstruisaće ovu zgradu. Osnivač i izvršni direktor ove kompanije je Nedjeljko Čović funkcioner Socijaldemokrata koji je bio na odborničkoj listi ove partije na lokalnim izborima u oktobru prošle godine.

Zemljište na kome se nalazi zgrada je u vlasništvu države (pravo raspolaganja Opština Bar 1/1), dok je objekat u vlasništvu privatnih i pravnih lica. Iz Opštine Bar za “Vijesti” su nedavno kazali da “postoje određene pravne dileme oko vlasništva nad zemljištem ispod objekta i zemljišta koje služi redovnoj upotrebi objekta, međutim, to pitanje će se rješavati u daljem postupku između investitora i Opštine Bar”.

“Smatram je da je potrebno da nadležni Sekretarijat za imovinu, zastupanje i investicije odbornicima dostavi informaciju o kakvim pravnim dilemama je riječ i na koji način će se one rješavati”, naveo je Leković u dopisu za dopunu dnevnog reda.

On je nedavno saopštio da se pita da li je izgradnja hotela možda dio koalicionog sporazuma koji su vladajuće stranke u Baru potpisale prošle godine. Na vlasti u Baru su DPS i SD.

Bonus video: