Sekulić: Žabljak nikad nije imao veće šanse nego sad

"Privrednici, hotelski i turustički radnici i drvoprerađivači iznijeli su probleme sa kojim se suočavaju u poslovanju. Najčešće se susreću sa nedostatkom radne snage što se u narednom period mora rješavati. Primjedbe su i na visoke takes koje plaćaju po osnovu zapošljavanja i poslovanja. To su problem sa kojim se suočavaju i druge sredine", kazala je ministarka Sekulić
53 pregleda 5 komentar(a)
Dragica Sekulić Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Dragica Sekulić Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 23.08.2017. 14:38h

U okviru biznis karavana, ministarka ekonomije Dragica Sekulić posjetila je Žabljak gdje je sa lokalnim rukovodstvom brojnim privrednicima razgovara o problemima sa kojim se susreće ova sredina, narednim investicijama I načinima kako da im se pomogne.

"Činjenica je da Žabljak nikad nije imao veće šanse nego sad. Imamo značajne investicije ali da bi one uspjele moramo značajno promijeniti i svoj pristup, registraciju, plaćanje poreza na promet, o odnosu privrednika prema lokalnoj samoupravi i državi. Privrednici, hotelski i turustički radnici i drvoprerađivači iznijeli su probleme sa kojim se suočavaju u poslovanju. Najčešće se susreću sa nedostatkom radne snage što se u narednom period mora rješavati. Primjedbe su i na visoke takes koje plaćaju po osnovu zapošljavanja i poslovanja. To su problem sa kojim se suočavaju i druge sredine", kazala je ministarka Sekulić.

Ona je istakla da ima nekoliko uspješnih primjera na Žabljaku čemu je doprinijelo korišćenje podsticajnih programa i projekata.

"Ovdje imamo registrovan klaster drvoprerađivača koji već daje određene inicijative u ime više privrednika. Ima dosta pozitivnih primjera saradnje ovdašnjih privrednika sa ministarstvom ekonomije tako da, osim što ih ministarstvo pomaže, ovo je dobra prilika da privrednici sa nama podijele iskustva", kazala je ministarka Dragica Sekulić i dodala da ovo nije jedina prilika prilika već će posjete Žabljaku biti praksa u narednom periodu, i da su vrata ministarstva žabljačkim privrednicima otvorena.

Predsjednika Opštine Veselina Vukićevića raduje veliko interesovanje i prisustvo ovom sastanku.

"Čuli smo da slične problem imaju i privrednici iz drugih opština pa proizilazi zaključak da rješavanje njihovih problema bude koordinirana akcija na novou vlade i ministarstava. Ovo je bila prilika da ministarka stekne što bolju sliku o privrednom ambijentu u Žabljaku. Dogovoreni su i modaliteti o koordinaciji sa drugim ministrima I ministarstvima", kazao je Vukićević.

Bonus video: