Odgođeno ročište: U novembru o putu za Petijeviće

2630 pregleda 3 komentar(a)
Ugovor sporazumno raskinula Vlada 2021. godine: Spajić i Katić, Foto: Ministarstvo Rada I Socijalnog Staranja
Ugovor sporazumno raskinula Vlada 2021. godine: Spajić i Katić, Foto: Ministarstvo Rada I Socijalnog Staranja

Ročište u Privrednom sudu povodom tužbe koju je firma “Univerzal Monte” pokrenula protiv države zbog puta Meljine-Petijevići, juče je odgođeno kako bi se obje strane upoznale sa nalazom građevinskog vještaka pa će se spor nastaviti u novembru.

Ugovor sa kompanijom, iza koje stoji srbijanski biznismen Vuk Hamović, koja je 2008. izgradila put Meljine-Petijevići po aranžmanu na osnovu kog je trebalo da ga koristi 20 godina i preda Opštini Herceg Novi, sporazumno je 7. maja 2021. godine raskinula Vlada premijera Zdravka Krivokapića, nakon čega je putarina na ovoj dionici prestala da se naplaćuje.

Vlada je tada zadužila Ministarstvo finansija Milojka Spajića da u budžetu za narednu godinu predvidi četiri miliona eura za isplatu obeštećenja “Univerzal Monteu”. Umjesto toga, na posljednjoj sjednici Krivokapićeve Vlade 20. aprila prošle godine, donijet je zaključak da se ovaj novac isplati iz budžetske rezerve.

Tu obavezu Vlada Dritana Abazovića nije izvršila, već je dokumentaciju u vezi sa ovim poslom proslijedila Specijalnom državnom tužilaštvu.

Bonus video: