Abazović: Unapređenje Luke Bar snažno će pomoći bržem razvoju Crne Gore

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović ugostio na Vili Gorica predstavnike Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA)

5996 pregleda 3 komentar(a)
Joković, Abazović i Novaković-Đurović, Foto: Vlada Crne Gore
Joković, Abazović i Novaković-Đurović, Foto: Vlada Crne Gore

Unapređenje Luke Bar snažno će pomoći bržem razvoju Crne Gore, na čemu će Vlada aktivno raditi, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović.

"Zajedno sa auto-putem i aerodromima, tako će se dovršiti priča sa unapređenjem ključne infrastrukture u Crnoj Gori", istakao je Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da je Abazović ugostio danas na Vili Gorica predstavnike Američko-centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA).

Navodi se da su uz ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Ranke, na sastanku sa članovima Vlade bili predstavnici američkih kompanija Northop, Oshkosh, Visa, Pfizer, Global, Phillip Morris International, S2, Skydio i dr.

"Želio bih da vidim veće prisustvo američkih kompanija u Crnoj Gori. Naša zemlja ima šansu da bude poslovni hub za cijeli Zapadni Balkan, naročito u zelenoj i održivoj ekonomiji", rekao je Abazović.

Iz Vlade su dodali da je govoreći o velikim mogućnostima za unapređenje saradnje između dvije države u oblasti turizma, Abazović kazao da će Vlada uložiti napor u promociji Crne Gore američkim turistima kojima je Crna Gora za sada neotkrivena destinacija.

"Veoma smo zahvalni Vladi SAD za pomoć koju je pružila u borbi za sajber bezbjednost u prethodnom periodu. Sa američkim kompanijama upravo u oblasti unapređenja sajber bezbjednosti vidimo veliku šansu za saradnju u narednih 10 godina", naglasio je Abazović.

Iz Vlade su kazali da je nakon uvodnih obraćanja, uslijedio niz odvojenih sastanaka predstavnika američkih kompanija i ministara u Vladi Crne Gore, Vladimira Jokovića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Gorana Đurovića, ministra ekonomskog razvoja i turizma, Filipa Adžića, ministra unutrašnjih poslova, Ane Novaković Đurović, ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Dragoslava Šćekića, ministra zdravlja, Biljane Šćepanović, ministarke nauke i tehnološkog razvoja i brigadnog generala Zorana Lazarevića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

Bonus video: