Nreka Gojčaj na čelu Udruženja naftnih kompanija

Novi upravni odbor u naredne dvije godine će sačinjavati predstavnici firmi "Europetrol CG", "Kallaba Company", "IK Real" i "Dekar"

2528 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Skupština Udruženja naftnih kompanija Crne Gore izabrala je novi upravni i etički odbor, a za predsjednika upravnog odbora imenovan je Nreka Gojčaj iz firme 'Europetrol CG', saopšteno je iz ovog udruženja.

Mjesto generalnog sektretara i predsjedavajućeg skupštine i dalje će pokrivati Boris Spalević.

Novi upravni odbor u naredne dvije godine će sačinjavati predstavnici firmi "Europetrol CG", "Kallaba Company", "IK Real" i "Dekar".

"Udruženje naftnih kompanija danas čine kompanije iz Crne Gore i to 'Avio Petrol', 'IK Real', 'S&M', 'Vjenniko Petrol', 'Kallaba Company', 'Kalamper', 'Alba petrol', 'Dekar', 'Novi Gas', 'Europetrol CG', 'VN Commerce', 'AP Petrol-Zaton', 'Humci BS' i 'Montenegro petrol'. Udruženje naftnih kompanija Crne Gore je osnovano 2015. radi promovisanja i zaštite prava i interesa svojih članica, u prvom redu u oblasti uređivanja poslovanja transporta, skladištenja i trgovine naftom i naftnim derivatima na tržištu Crne Gore. Udruženje djeluje u pravcu uklanjanja administrativnh barijera i unaprijeđenja odnosa sa organima lokalne i državane vlasti i afirmisanju visokih standarda i profesionalnosti svojih članica, promoviše preduzetništvo i trgovine zasnovane na slobodnoj konkurenciji, promociji i poboljšanju poslovnih praksi, inicira i učestvuje u radnim grupama u dijelu donošenja novih ili dopunskih Zakonskih akata koji mogu uticati na poslovanje članica Udruženja i promoviše regionalne i EU trendove u polju transporta, skladištenja i trgovine naftom i naftnim derivatima", navedeno je u saopštenju.

Bonus video: