Pošta: Socijalna davanja i dječije dodatke možete podići u bilo kojoj pošti u opštini kojoj pripadate

Od dana početka isplate, isplata na adresi će biti pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do pet radnih dana. U slučajevima kada poštar dostavljač ne pronađe primaoca na označenoj adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje "Izvještaj o prispijeću"

10936 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pošta Crne Gore saopštila je danas da počinje sa unaprijeđenim načinom isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka od prve naredne isplate, u oktobru 2023. godine.

"Naime, poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada Ministarstva rada i socijalnog staranja će biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja/prebivališta. Od dana početka isplate, isplata na adresi će biti pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do pet radnih dana. U slučajevima kada poštar dostavljač ne pronađe primaoca na označenoj adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje "Izvještaj o prispijeću". Svi korisnici kojima je obavještenje ostavljeno od sjutradan u odnosu na dan pokušaja isplate na adresi stanovanja, mogu podići novac u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju mjestom stanovanja/prebivališta čitavog tekućeg mjeseca i do 10. dana u narednom mjesecu", ističe se u saopštenju.

Iz Pošte su dodali da se isplata vrši isključivo lično, zbog čega je uslov za isplatu na šalteru identifikacioni dokument: lična karta, pasoš i druga lična dokumenta koja sadrže JMBG i sliku.

"Poželjno je ponijeti i Izvještaj o prispijeću koji je ostavio poštar, radi brže i efikasnije isplate. Ukoliko korisnik izgubi Izvještaj o prispijeću, a ostavljen mu je, moći će da bude isplaćen, što će biti provjereno u sistemu na šalteru. Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja na šalteru bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju. Ova mogućnost dostupna je građanima koji su čekove adresirali na post restant ili podnijeli pisani zahtjev za isplatu na šalteru", kazali su iz Pošte.

Za sve dodatne informacije i reklamacije, korisnici se mogu obratiti direktno poštama u svojoj opštini ili Call centru Pošte Crne Gore na telefon 19895 i mejl info@postacg.me

"Novi način isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka značajno će unaprijediti kvalitet i brzinu isplata", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: