Mileta Nikolić v.d. direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo čeka stav Ministarstva kapitalnih investicija za stari konkurs

10194 pregleda 11 komentar(a)
Avgustovski konkurs nije zatvoren (ilustracija), Foto: ACV
Avgustovski konkurs nije zatvoren (ilustracija), Foto: ACV

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) juče je imenovao Miletu Nikolića za vršioca dužnosti direktora dok se ne izabere na novom konkursu novi direktor.

Ovo je zvanično “Vijestima” kazao predsjednik Savjeta ACV Dejan Stojanović nakon sjednice Savjeta.

On je pojasnio da ne mogu da raspišu javni konkurs za izbor novog direktora dok se procedura po prethodnom konkursu ne završi.

“Zakonska procedura po prethodnom konkursu nije zaključena jer je potrebno da se Ministarstvo kapitalnih investicija izjasni o tom konkursu. Mi ćemo MKi da pošaljemo dopis da se izjasni i postupićemo u skladu sa njihovim odgovorom”, pojasnio je Stojanović.

Na tom konkursu je za izvršnog direktora izabran krajem avgusta Vladislav Vlahović, koga je početkom tog mjeseca Vlada na predlog ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića smijenila s pozicije člana Savjeta u toj agenciji jer je otkriveno da ne ispunjava zakonske uslove za tu poziciju.

Zbog izbora Vlahovića je Vlada, kako su “Vijesti” ranije pisale, smijenila prethodni Savjet kojim je rukovodio Dženan Kolić, a cio slučaj je po prijavi zviždača iz ACV završio kod Specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića jer je navodno Kolić krivotvorio uslove konkursa.

U Vladinom obrazloženju za smjenu članova Savjeta je navedeno da je smjena uslijedila zbog nedostavljanja u zakonskom roku godišnjeg i finansijskog izveštaja za prošlu godinu ACV.

Kolić je stav vlade demantovao i najavio krivičnu prijavu zbog smjene.

Doskorošnji direktor ACV-a Zoran Maksimović je otišao sa te pozicije jer je stekao zakonske uslove za penziju.

Bonus video: