UPC obilježila Dan carinske službe, Bulajić: Profesionalni kadar nosilac promjena kojima se vraća povjerenje građana

Bulajić je čestitao Dan carinske službe i uručio priznanja za devet službenika, koji su se u prošloj godini posebno istakli u radnom angažmanu

1423 pregleda 5 komentar(a)
Bulajić, Foto: Vlada Crne Gore
Bulajić, Foto: Vlada Crne Gore

Uprava prihoda i carina obilježila je Dan carinske službe, a Direktor Uprave prihoda i carina, Vladimir Bulajić saopštio je da je profesionalni kadar stub razvoja UPC i nosilac promjena kojima se vraća povjerenje građana u rad institucije, obezbjeđuje zaštita javnog interesa i vladavina prava.

"Ostvarivanje brojnih strateških ciljeva UPC, uz kvalitetnu saradnju sa srodnim službama na državnom i međunarodnom nivou, moguće je jedino uz kompetentan, profesionalan, posvećen i odgovoran kadar. Zato posebnu pažnju posvećujemo ljudskim resursima, stručnom usavršavanju zaposlenih, kao i podmlađivanju kadrovske strukture", naglasio je Bulajić.

Bulajić je čestitao Dan carinske službe i uručio priznanja za devet službenika, koji su se u prošloj godini posebno istakli u radnom angažmanu.

"Emitovan je i spot o radu carinske službe, u prisustvu predstavnika zaposlenih, državnih institucija, partnerskih službi i međunarodnih organizacija", dodaje se.

"Apsolutno smo posvećeni antikoruptivnoj politici i suštinski fokusirani na nultu stopu tolerancije na korupciju. Crnogorska carinska služba posvećeno radi na jačanju kontrolne funkcije i sve više na značaju dobija njena zaštitna i bezbjednosna uloga, uz fiskalnu funkciju UPC u efikasnoj naplati državnih prihoda. Vjerujem da ćemo biti još uspješniji, profesionalniji i efikasniji, jer kroz konstantni proces modernizacije, jačanje operativnih i administrativnih kapaciteta, zakonit i odgovoran rad, doprinosimo napretku cjelokupnog društva", poručio je Bulajić.

Direktor UPC je ukazao, između ostalog, da je iza institucije težak period revitalizacije da bi se dostigao željeni nivo kredibiliteta i integriteta.

Priznanja za službenike koji su se istakli u radu su uručena Željku Radoviću, samostalnom carinskom savjetniku I u Odsjeku za tarifu i TARICG (Sektor za carinske poslove) i Borisu Roganoviću, samostalnom carinskom inspektoru II u Odsjeku za suzbijanje krijumčarenja (Sektor za carinsku bezbjednost i kontrolu).

"Nagrađenu su i Ana Vuletić, samostalna carinska inspektorka I za unutrašnju kontrolu (Odjeljenje za unutrašnju kontrolu), Igor Klisić, samostalni carinski savjetnik I, vodeći sistem inženjer u Odsjeku za informacione tehnologije u oblasti carinskog sistema (Sektor za informacione sisteme) i Marija Nenezić Antelj, samostalna carinska savjetnica I u Odsjeku za obuke i praćenje stručnog usavršavanja (Sektor za planiranje i upravljanje ljudskim resursima). Iz Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, priznanja su dodijeljena Dragici Kodžulović, samostalnoj carinici u Carinskoj ispostavi Nikšić, Radošu Zarubici cariniku, višem saradniku - vođi smjene u Carinskoj ispostavi Slobodna zona Bar, Darku Tujkoviću, šefu Carinske ispostave Aerodrom Tivat i Nadi Maslak, samostalnoj carinskoj referentici u Carinskoj ispostavi za carinsko - upravni postupak, akcize i posebne poreze", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: