Mikurija: Crnogorska carinska služba ostvarila napredak

"To su rezultati koji su za veliko poštovanje i koji su me zadivili. Ima dosta prostora za napredovanje, ali ovo što radi sadašnji direktor, zajedno sa svojim menadžmentom, nešto je što me impresioniralo, a naročito kada se sagledaju svi rezultati u prethodnih godinu dana"

2820 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UPC
Foto: UPC

Crnogorska carinska služba je ostvarila napredak kroz unapređenje sistema rada, rukovođenje, implementaciju projekata, kao i dobro osmišljenje nove organizacione strukture i sistematizaciju. To je ocijenio generalni sekretar Svjetske carinske organizacije (SCO), Kunio Mikurija, nakon posjete Upravi prihoda i carina (UPC) i graničnom prelazu Dobrakovo, saopšteno je iz UPC-a.

"To su rezultati koji su za veliko poštovanje i koji su me zadivili. Ima dosta prostora za napredovanje, ali ovo što radi sadašnji direktor, zajedno sa svojim menadžmentom, nešto je što me impresioniralo, a naročito kada se sagledaju svi rezultati u prethodnih godinu dana", saopštio je Mikurija.

On je kazao direktoru UPC, Vladimiru Bulajiću da će SCO pružiti maksimalnu podršku menadžmentu Uprave prihoda i carina u daljem radu i nastavku procesa ka punoj profesionalizaciji.

"Prilikom obilaska graničnog prelaza na granici sa Srbijom, u predstavljanju mogućnosti carinske službe učestvovali su pomoćnici direktora UPC za sektore za carinske poslove, Tatjana Vujisić, carinsku bezbjednost i kontrolu, Irena Popović i usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica, Jaho Demić, kao i prisustvovao visoki predstavnik SCO, Dašgin Alijev", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: