Zakaria: Posebna mi je čast što će EBRD biti partner u implementaciji programa Women on Boards

"U okviru jednog od modula, naši stručnjaci iz Londona će podijeliti svoje znanje i iskustvo iz oblasti inkluzivnosti i ekonomskog razvoja, te doprinijeti jačanju kapaciteta učesnica programa Women on Boards”, saopštio je šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Remon Zakaria

3319 pregleda 0 komentar(a)
Zakaria, Foto: IRF
Zakaria, Foto: IRF

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava program razvoja liderki Women on Boards, koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond (IRF), saopštio je šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Remon Zakaria.

On je naveo da je ravnopravnost polova ključni dio EBRD-ove predanosti promovisanju održivog i inkluzivnog tržišta.

“Posebna mi je čast što će EBRD biti partner u implementaciji ovog programa. U okviru jednog od modula, naši stručnjaci iz Londona će podijeliti svoje znanje i iskustvo iz oblasti inkluzivnosti i ekonomskog razvoja, te doprinijeti jačanju kapaciteta učesnica programa Women on Boards”, saopštio je Zakaria.

On je, kako je saopšteno iz IRF-a, podsjetio da EBRD u Crnoj Gori nudi finanijske i usluge prilagođenog savjetovana za mala i srednja preduzeća koja vode žene kroz program Žene u biznisu.

Takođe, EBRD je omogućio i tehničku podršku u cilju razvoja novog Zakona o privrednim društvima koji je prilagodio direktive EU kontekstu Crne Gore.

Zakaria je kazao da to uključuje i odredbe o ravnopravnosti polova koje nalažu kvote za predstavljanje u akcionarskim društvima.

“Nadamo se da će ovaj novi zakon uskoro biti usvojen. IRF-ov Women on Boards program odgovara podršci implementacije ovih zakonskih odredbi tako što nudi različite modele namijenjene svim izvršnim direktoricama koje traže odborničke usluge kako bi osnažile svoje profesionalne i liderske vještine”, rekao je Zakaria.

EBRD, kako je poručio, ostaje predan partner Crnoj Gori na njenom putu održivog razvoja i dodao da se raduje da vidi zeleniju, inkluzivniju i otporniju Crnu Goru u godinama koje dolaze.

Bonus video: