Džip u kvaru, možda ga dobije Čivović

"To je raspad od vozila. Ne vrijedi ni 500 eura", tvrdi Žugić
259 pregleda 0 komentar(a)
džip Samostalni sindikat Rudnika boksita, Foto: Čitalac Vijesti
džip Samostalni sindikat Rudnika boksita, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 21.08.2017. 17:52h

Džip marke "hover" Samostalnog sindikata Rudnika boksita, koji je predmet izvršenja pravosnažne“presude nikšićkog Osnovnog suda, od izvršitelja su preuzeli bivši radnici Boksita Nikola Žugić i Ratko Bašović, saznaju "Vijesti" iz nekoliko izvora. Džip je protekle sedmice bio parkiran na obali jezera Slano u Nikšiću, gdje se nalazi prve fabrike Veselina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom, koja upravlja i Boksitima.

U međuvremenu, bivši radnik Rudnika Boksita Rašo Čivović koji potražuje od bivše sindikalne organizcije prema sudskim presudama i kamatama više od 20.000 eura, budući da mu prije nekoliko godina nije isplaćena otpremnina, kao svim ostalim radnicima, tražio je od svog izvršitelja da preuzme džip kako bi naplatio dio svojih potraživanja.

Iz Uniproma su ranije saopštili da džip nije njihov, i da ne žele da imaju veze sa ovim slučajem, ali nijesu odgovorili na pitanje "Vijesti" ko je i kada preuzeo vozilo parkirano u njihovom dvorištu. Bivši sindikalac Rudnika boksita, već četiri godine penzioner Ratko Radulović izjavio je nedavno da je džip vratio Uniprom metalima od kojih je dobio informaciju, kako tvrdi, da Samostalni sindikat Rudnika boksita više ne postoji, kao i da je od Uniprom metala dobio potvrdu da je vozilo vratio i postupio po naredbi stečajnog upravnika.

Nikola Žugić potvrdio je juče "Vijestima" da ga je zvao izvršitelj Radovan Drinčić, da u ime Samostalnog sindikata Boksita preuzme vozilo. Žugić nije više radnik Boksita već firme Rudkop koja je podizvođač u nikšićkim rudnicima.

"Ja sam tu. Ne bježim od nikoga. Zvao me izvrštelj da preuzmem džip, a sada i Čivovićev izvršitelj i nadam se da će sve biti riješeno na obostrano zadovoljstvo”, kazao je Žugić.

On je naveo da se vozilo nalazi “u lošem stanju, da su morali “da ga šlepaju do majstora” i da mu vrijednost sigurno nije 13.000 eura kako to piše u sudskoj presudi, budući da je stara procjena bila prije četiri godine koliko je trajalo suđenje.

“To je raspad od vozila. Ne vrijedi ni 500 eura”, tvrdi Žugić.

Rašo Čivović kazao je "Vijestima" da su Žugić i Bašović bili kod njegove izvršteljke Maje Ajković i tražili da se dogovore zbog čega očekuje da će mu danas predati ključeve uz obavezu da on plati troškove popravki kod majstora, što on ne želi da uradi.

"Odbio sam razgovor jer uopšte ne znam u kom svojstvu i i koga oni predstavljaju i kako su došli do sindikalnog pečata s obzirom da nijesu Radnici boksita i taj sindikat više ne postoji. Prijavio sam Upravi policije obojicu da nijesu uopšte smjeli da zadržavaju auto kod sebe. Poslije sam pošao u Tužilaštvo i savjetovano mi je da sačekam dan dva da vidim hoće li mi predati auto mom izvršitelju. U suprotnom ću podnijeti prijavu i tražiti od njih dvojice puni iznos od 13.000 eura koliko je džip prvobitno bio procijenjen", zaključio je Čivović.

Bonus video: