Opština Bar: Raspisan tender za izgradnju fiskulturne sale OŠ „Mrkojevići“ vrijednosti blizu 1.250.000 eura

"Opština je u ranijem postupku obezbijedila sve uslove potrebne za početak radova na izgradnji ovog objekta od opšteg interesa", navodi se u saopštenju

2010 pregleda 0 komentar(a)
Raspisan tender za izgradnju fiskulturne sale OŠ „Mrkojevići“, Foto: Opština Bar
Raspisan tender za izgradnju fiskulturne sale OŠ „Mrkojevići“, Foto: Opština Bar

Pokrenut je postupak javne nabavke za izgradnju fiskulturne sale OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama čija procijenjena vrijednost radova iznosi blizu 1.250.000 eura, uključujući i usluge stručnog nadzora, saopšteno je iz Opštine Bar.

"Tender koji je raspisala Uprava za kapitalne projekte otvoren je do 20. novembra kada će se pristupiti vrednovanju pristiglih prijava", stoji u saopštenju.

Opština Bar je, kako su kazali, u ranijem postupku obezbijedila sve uslove potrebne za početak radova na izgradnji ovog objekta od opšteg interesa.

"Lokalna uprava je finansirala izradu projektne dokumentacije – idejnog i glavnog projekta fiskulturne dvorane, kao i reviziju istog. Osim toga, Opština Bar je na poseban račun škole uplatila 150.000 eura za realizaciju ovog projekta, te izdala odobrenje za građenje objekta od opšteg interesa čime je još jednom potvrdila da se ovaj projekat nalazi visoko na listi prioriteta u njenom radu i svoju spremnost da doprinese unaprijeđenju obrazovnog procesa.", dodaje se u saopštenju.

Raspisivanje tendera i izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Mrkojevići“ je, kazali su, od posebnog značaja za učenike, ali i sve građane u ovom dijelu barske opštine, s obzirom na činjenicu da je riječ o, kako su naveli, trenutno jedinoj školi koja nema sportsku salu, a koja će značajno pomoći izvođenju nastave za osnovce, i sprovođenju vannastavnih sportskih i rekreativnih aktivnosti djece i mještana ovog kraja.

Bonus video: