Zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova od 1. januara 30 odsto veće plate

“Odluka je bazirana na potrebi uvećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu, uslijed povećanja troškova života nastalih kao posljedica inflacije", navodi se u saopštenju

6931 pregleda 7 komentar(a)
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Boris Pejović
Ministarstvo vanjskih poslova, Foto: Boris Pejović

Zarade zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova od januara naredne godine biće uvećane do 30 odsto, navodi se u izmjenama i dopunama Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koje je danas usvojila Vlada.

Iz MVP su rekli da je odluka usvojena nakon opsežnih konsultacija generalnog sekretara tog vladinog resora Milete Radovanića sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, tokom septembra i oktobra.

“Odluka je bazirana na potrebi uvećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu, uslijed povećanja troškova života nastalih kao posljedica inflacije, a vodeći se činjenicom da oni nijesu obuhvaćeni uvećanjem zarada za zaposlene u državnoj upravi nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa u februaru”, kaže se u saopštenju.

Kako se podsjeća, zarade zaposlenima u MVP-u prema Granskom kolektivnom ugovoru za oblast uprave i pravosuđa nijesu uvećane, jer su koeficijenti zarada za zaposlene u tom Ministarstvu propisani Zakonom o vanjskim poslovima.

“Usvajanjem te Odluke, koja stupa na snagu 1. januara naredne godine stvaraju se uslovi za poboljšanje standarda za zaposlene u Ministarstvu”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: