Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja nije uspio da u zakonskom roku izabere izvršnog direktora

Predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Miloš Ostojić je Odbor direktora EPCG obavjestio da postoje veliki medijski i politički pritisci koji otežavaju postupanje Odbora direktora u kontekstu donošenja zakonite odluke o imenovanju izvršnog direktora

6643 pregleda 2 komentar(a)
Upravna zgrada Rudnika uglja: Sa današnjeg skupa na kojem se od Odbora direktora tražilo da izabere Milana Lekića za izvršnog direktora, Foto: Goran Malidžan
Upravna zgrada Rudnika uglja: Sa današnjeg skupa na kojem se od Odbora direktora tražilo da izabere Milana Lekića za izvršnog direktora, Foto: Goran Malidžan

Odbor direktora pljevaljskog Rudnika uglja obavjestio je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), stopostotnog vlasnika pljevaljske kompanije da uslijed opravdanih razloga nije bio u mogućnosti da izabere izvršnog direktora u zakonskom roku od 60 dana od dana prestanka mandata prethodnom izvršnom direktoru.

"Takođe vas obavještavamo da Odbor direktora na današnjoj sjednici nije razmatrao ni odlučivao o predloženoj tački dnevnog reda koja se odnosila na izbor izvršnog direktora. Ovo iz razloga štp shodno obavještenju Komisije za imenovanje, ista nije bila u mogućnosti da Odboru predloži kandidata, a iz razloga kratkog roka za postupanje po podnijetim prijavama. Ovo imajući u vidu da je javni oglas istekao u četvrtak, odnosno činjenicu da se par dana nakon isticanja roka moralo sačekati eventualno dostavljanje novih prijava putem pošte", navodi se u obavještenju Odbora direktora kojeg je potpisao predsjednik Miloš Ostojić.

Ostojić je Odbor direktora EPCG obavjestio da postoje veliki medijski i politički pritisci koji otežavaju postupanje Odbora direktora u kontekstu donošenja zakonite odluke o imenovanju izvršnog direktora.

"Odbor direktora nastojaće da izvršnog direktora izabere u najkraćem mogućem roku", navodi se u obavještenju Odbora direktora Rudnika uglja.

Na konkurs za izbor izvršnog direktora Rudnika uglja, prijavilo se jedanaest kandidata: Golub Pupović, Milan Lekić, Mirsad Mašović, Branislav Vuković, Nenad Rubežić, Igor Čolović, Alen Štulić, Nikola Ćalasan, Milomir Drobnjak Igor Golubović i Mihailo Potpara.

Grupa građana Pljevalja, predvođena predsjednikom Opštine Darijom Vranešom, okupila se ranije danas ispred upravne zgrade Rudnika uglja tražeći od Odbora direktora da izabere Milana Lekića za izvršnog direktora najveće pljevaljske kompanije.

Bonus video: