Ostojić i Cmiljanić: Neistine Vraneša i Strunjaša, izvršni direktor se ne bira na ulici niti političkim pritiscima

"Složićemo se samo u jednom, a to je da ni Podgorica ni Berane ne treba da odlučuju o sudbini Pljevljaka, a isto tako ističemo da ni Nikšić takođe neće uticati na sudbinu Pljevalja, odnosno da vaš partijski kolega nije uspio da pritiscima i telefonskim pozivima sačuva fotelju za svog partijskog druga"

7880 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Članovi Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Miloš Ostojić i Tamara Cmiljanić saopštili su da su predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i direktor Srednje stručne škole Bojan Strunjaš tokom jučerašnjeg skupa u Pljevljima iznijeli niz neistina na njihov račun.

Vraneš je sa skupa koji je organizovao samoproglašeni Odbor za odbranu prava srpskog naroda u Crnoj Gori, pozvao Odbor direktora da izabere Miodraga Lekića za direktora i da se "ne igraju sa narodom i sudbinom Pljevljaka".

Strunjaš je na tom skupu kazao da se Ostojić, koji je nedavno izabran za predsjednika Odbora direktora, u ime svoje NVO zalaže da se Rudnik zatvori.

U zajedničkom saopštenju Ostojića i Cmiljanić se navodi da je Ostojić na sjednici Odbora direktora rekao da je razlog glasanja za Mihaila Potparu to što ima "ima širi spektar radnog iskustva" od drugih kandidata i da "ima najbolje menadžerske i preduzetničke sposobnosti za radno mjesto izvršnog direktora".

"Ovim putem ističemo da su svi kandidati imali dobre reference za navedenu poziciju u kompaniji, ali smo morali izabrati najboljeg. Naglašavamo da na članove Odbora direktora - Miloša Ostojića i Tamaru Cmiljanić, nije bilo nikakvih pritisaka od strane potpredsjednika Vlade Crne Gore Dragoslava Šćekića, kao što je to juče tvrdio predsjednik Opštine Pljevlja i kandidat za izvršnog direktora Milan Lekić. Takođe, neistiniti su navodi predsjednika Opštine Pljevlja da smo mu rekli 'da moramo da uradimo onako kako nam je rekao Dragoslav Šćekić'. Predsjedniče Opštine i direktore Srednje stručne škole, juče ste govorili 'jezikom' koji ne priliči akademskim građanima i dio vašeg govora upućenog nama, kao članovima Odbora direktora, podliježe krivično-pravnoj odgovornosti", naveli su Ostojić i Cmiljanić.

Dodaju i da su neistinite tvrdnje da su doveli u pitanje egzistenciju Pljevalja.

"Naprotiv, novoizabrani direktor će raditi u korist svih građana Pljevalja, a ne samo politički podobnih, poštojući načelo domaćinskog upravljanja kompanijom. Složićemo se samo u jednom, a to je da ni Podgorica ni Berane ne treba da odlučuju o sudbini Pljevljaka, a isto tako ističemo da ni Nikšić takođe neće uticati na sudbinu Pljevalja, odnosno da vaš partijski kolega nije uspio da pritiscima i telefonskim pozivima sačuva fotelju za svog partijskog druga. Izvršni direktor se ne bira na ulici niti političkim pritiscima, već se bira na osnovu važećih zakonskih i statutarnih procedura. Neprimjerena i prijeteća retorika upućena nama kao članovima Odbora ni u jednom trenutku nas nije pokolebala da donesemo pravu odluku za dobrobit kompanije i građana Pljevalja".

Ostojič i Cmiljanić navode da će Potpara, "u narednom četvorogodišnjem mandatu odgovorno i savjesno upravljati ovom kompanijom, sačuvati likvidnost poslovanja i na taj način sačuvati egzistenciju Pljevljaka zaposlenih u ovoj kompaniji".

"A Vi predsjedniče Opštine, potrudite se da privučete ozbiljne investitore u ovaj grad, na pravi način valorizujete prirodno-turističke pontencijela naše opštine, stvorite bolji poslovni ambijent i unaprijedite egzistenciju građana Pljevalja", zaključuje se u saopštenju Ostojića i Cmiljanić.

Bonus video: